Destici Sivas Kongresi’nin 106. Yıl Dönümü Etkinliklerine Katıldı

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Sivas Kongresi’nin 106. yıl dönümü dolayısıyla Sivas’ta düzenlenen etkinliklere katıldı.

04 Eyl 2025 - 16:35 YAYINLANMA
Destici Sivas Kongresi’nin 106. Yıl Dönümü Etkinliklerine Katıldı

Destici, yaptığı açıklamada 4 Eylül 1919’da alınan “Manda ve himaye kabul edilemez, vatan bir bütündür, parçalanamaz” kararının milletin istiklâl ve istikbalini yalnızca kendi iradesiyle belirleyeceğini tüm dünyaya ilan ettiğini vurguladı.

Sivas Kongresi’nin, imanla yoğrulmuş kararlılığın, millet olma şuurunun ve hürriyet aşkının ete kemiğe büründüğü tarihi bir dönüm noktası olduğunu ifade eden Destici, şunları kaydetti:

“Bugün, 106 yıl sonra, aynı noktada Gazi Mustafa Kemal Paşa başta olmak üzere, kongre üyelerini, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi koruyarak istiklâl ve istikbalimize sahip çıkma kararlılığımızı bir kez daha yineliyoruz.”

YORUM YAP

Maksimum karakter sayısına ulaştınız.

Kalan karakter: