SİYASET
Giriş Tarihi : 01-12-2023 17:06

Dr. Öğr. Üyesi Adem Uzun Adaylık için istifa etti

İstifasını sosyal medya hesabından duyuran Uzun; “Ortak Akıl Şeffaf Yönetim” anlaşıyla Sivas Belediyesine Başkan adaylığı için yola çıkmış bulunmaktayım dedi.

Dr. Öğr. Üyesi Adem Uzun Adaylık için istifa etti

Sivas Cumhuriyet üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü'ndeki görevindenİstifasını sosyal medya hesabından duyuran Uzun; “Ortak Akıl Şeffaf Yönetim” anlaşıyla Sivas Belediyesine Başkan adaylığı için yolu çıkmış bulunmaktayım. Önce şehrimize sonra ülkemize hayırlı olması temennisiyle tüm Sivas halkının desteklerini bekliyorum dedi.

 

Dr. Adem Uzun Kimdir?

Dr. Öğr. Üyesi adem Uzun; “Ortak Akıl Şeffaf Yönetim” anlaşıyla Sivas Belediyesine Başkan adaylığı için yolu çıkmış bulunmaktayım. Önce şehrimize sonra ülkemize hayırlı olması temennisiyle tüm Sivas halkının desteklerini bekliyorum dedi.

Son günlerde Sivas kamuoyunun en çok konuştuğu isimlerin başında gelen ve Sivas Belediye Başkanlığına adı geçen Dr. Adem Uzun bugün itibariyle belediye başkanlığı için Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ndeki görevinden istifa etti. Peki Dr. Adem Uzun kimdir? Sizler için araştırdık.

1980 yılında Sivas’ta doğdu. 2002 yılında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Ana Bilim Dalı’ndan mezun oldu. Konya, Kars, Ankara ve Sivas’ta okullarda öğretmen ve yönetici olarak görev yaptı. Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsünde 2005-2007 yılları arası Yüksek Lisans; 2017-2022 yılları arası doktora yaptı. 2014-2022 yılları arası Sivas’ta üstün yetenekli öğrencilerin eğitim aldığı Sivas Bilim ve Sanat Merkezi’nde (BİLSEM) merkez müdürü olarak görev yapan Dr. Uzun, 2022 yılından itibaren Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesinde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Türkiye’nin en genç yazarlarından biri olan Dr. Adem Uzun’un 2003 yılında Ocak Yayınlarından “PKK’dan KADEK’e Bir Terör Örgütü’nün Anatomisi” adlı kitabı yayımlandı. Cumhuriyet Döneminde Ermeni Terörizmi: ASALA’dan PKK Terörüne” ve Selçuklular Döneminde Türk-Ermeni İlişkileri” adlı makale çalışmaları yaptı. Bu çalışmaları nedeniyle özellikle doğudan gençlere yönelik, özellikle Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteğiyle PKK Törörü ve Ermeni Meselesi hakkında birçok konferans ve seminerler vererek birçok gencin PKK Terör Örgütüne katılmasının önüne geçti. Kıbrıs Gazisi bir babanın çocuğu olan Dr.Uzun, şimdiye kadar 1 kitap, 2 ulusal, 7 uluslararası makale ile 8 kitap bölümü yazarlığı yaptı. Uluslararası kongre ve sempozyumlarda 23 adet bildiri sundu. Sivas başta olmak üzere birçok ilde şimdiye kadar on binlerce öğretmene, proje, patent, faydalı model, eğitimde yeni yaklaşımlar, doğal afetler ve üstün yetenekli çocuklarla ilgili eğitimler verdi. AB ve TÜBİTAK’tan birçok proje ödülü aldı. Sivas Bilsem’de merkez müdürlüğü yaptığı süre içerisinde birçok projenin hayata geçirilmesi yanında Türkiye’nin en modern eğitim kurumlarından birinin ilimize kazandırılmasına öncülük etti. Bu dönemde Sivas Bilsem Türkiye’de adından söz ettiren en başarılı eğitim kurumlarından biri haline geldi.

Dr. Adem Uzun Mayıs 2022 tarihinde Sivas İlbeyliler Derneği başkanı olarak seçildi. Başkanlığı döneminde ise birçok projeyi ekip arkadaşlarıyla hayata geçirdi. Dr. Uzun, 06 Şubat depremlerinden sonra deprem bölgesinde Sivas adına Gaziantep Nurdağı’nda 58 adet yaşam konteynerı ile birer adet sağlık ocağı ve mescitin yer aldığı İlbeyliler Yaşam Merkezi kurulması yönünde ekibiyle gayret göstererek, iş insanları ve hayırseverlerin desteği ile bu projeyi de hayata geçirmeyi başardılar. Ayrıca Dr. Uzun ve ekibi deprem sonrası gıda, giyim, yakacak ve iş makinelerinin yer aldığı onlarca tırı ve kamyonu bölgeye sevk ederek gönüllerde taht kurdular. Sivas’ta eğitim gören 90 depremzede üniversite öğrencisine de dernek vasıtasıyla burs imkanı sağlayan Uzun ve ekibi, Sivas’ta eğitim alan üniversite öğrencilerine Sivas’ın nasıl sahip çıktığını göstererek örnek bir tutum sergilediler.

Zor zamanlarda ortaya koyduğu tavır ve girişimlerle Sivas kamuoyunun yakından tanıdığı Dr. Uzun, pandemi döneminde ücretsiz on binlerce siperlik maske temin ederek, sağlık, emniyet, jandarma gibi kurum çalışanlarına ücretsiz dağıtımını gerçekleştirirken, pandemi döneminde hastanelerde en fazla ihtiyaç olan ve o dönemde ithalatı yasaklanan çok sayıda laringoskopu 3D Yazıcıda baskısını yaparak Üniversite Hastanesi ile Numune Hastanesine temin edilmesini sağlamıştı.

Gerek Milli Eğitim Bakanlığı gerek Sivas Cumhuriyet Üniversitesi gerekse de İlbeyliler Derneğinde görev yaptığı süre içerisinde çok başarılı çalışmalar yapan, birçok sosyal sorumluluk projesi geliştiren ve öncülük eden, çevresinde sayılan ve sevilen bir kişi olan Dr. Uzun, iyi düzeyde İngilizce bilmektedir.

AdminAdmin

Admin