SİYASET
Giriş Tarihi : 29-12-2023 13:50

En düşük emekli maaşı 12500 TL! olmalı

2024 yılına sayılı günler kala asgari ücret, emekli ve memur maaşlarındaki zam beklentileri gündemde. Bu konuda Cumhur İttifakı'na dahil BBP (Büyük Birlik Partisi) Genel Başkanı Mustafa Destici, önemli açıklamalarda bulundu.

En düşük emekli maaşı 12500 TL! olmalı

Bu konuda Cumhur İttifakı'na dahil BBP (Büyük Birlik Partisi) Genel Başkanı Mustafa Destici, önemli açıklamalarda bulundu.

BBP lideri Destici, asgari ücret ve emekli maaşları ile ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulunarak, vatandaşların merak ettiği sorulara yanıt verdi.

Destici'nin açıklamalarına göre, asgari ücretle ilgili kendisinin aldığı duyum 16-17 bin TL arasında olduğunu belirtti. Buna ek olarak, asgari ücretin sürpriz bir şekilde belirlenebileceğini ifade eden Destici, 17 bin TL'nin altında olmaması gerektiğini söyledi.

Ayrıca, asgari ücretin iki kere tespit edilmesi gerektiğini savunan Destici, bu sayede enflasyonun yüksek olduğu dönemde de asgari ücretlilerin korunabileceğini vurguladı.

 

Emekli maaşları konusunda ise BBP lideri, kök ücret sorununa dikkat çekti.

Emeklilere kademeli bir zam yapılması gerektiğini belirten Destici, düşük maaş alan emeklilere özel bir iyileştirme yapılması gerektiğini ifade etti

. Ayrıca, ocak ayında beklendiği gibi bir artış olmazsa, bu durumun seçimlere yansıyabileceği uyarısında bulundu.

Öte yandan, memur maaşlarına yapılan 8 bin TL'lik seyyanen zammı hatırlatan Destici, bu sefer seyyanen zammın emeklilere yapılacağını, düşük maaş alan emeklilerin biraz daha fazla gözetileceği bilgisini paylaştı.

AdminAdmin

Admin