EKONOMİ
Giriş Tarihi : 05-04-2024 11:29

Esnafın ve küçük işletme sahiplerini yanındayız

Karasu: Yerel Seçimler Sonrası Esnaf Kredilerindeki Değişiklikler Ekonomi Politikalarındaki Başarısızlığı Gösteriyor

 Esnafın ve küçük işletme sahiplerini yanındayız

İYİ Parti Sivas İl Başkanı Volkan Karasu, 31 Mart Yerel Seçimlerin ardından yapılan esnaf kredilerindeki faiz oranları ve ödeme sürelerindeki değişikliklere dikkat çekti. Yapılan bu düzenlemelerin, küçük işletme sahipleri ve esnaflar üzerinde oluşturduğu ekonomik baskıyı eleştirdi.

1 Nisan 2024 itibarıyla yürürlüğe giren yeni düzenlemelerle, esnaf kefalet kredilerinin faiz oranları yüzde 25'ten yüzde 29'a yükseltildi ve ödeme süreleri önemli ölçüde düşürüldü. Ayrıca, temerrüt faizi oranı da yüzde 43,50'ye çıkarıldı.

Karasu, bu durumun özellikle deprem sebebiyle zaten zor durumda olan esnafı daha da zorlayacağını belirterek, "Esnaf ve küçük işletme sahipleri için hayati önem taşıyan finansman kaynaklarında yapılan bu değişiklikler, ekonomideki sıkılaştırma politikalarının bir parçası olarak görülse de aslında mevcut hükümetin ekonomiyi yönetmedeki başarısızlığının bir göstergesidir," dedi.

İYİ Parti Sivas İl Başkanı ayrıca, seçimlerin hemen ardından böylesine kritik bir ekonomik kararın alınmasının, AKP hükümetinin ülkeyi yönetme kabiliyetine dair ciddi soru işaretleri oluşturduğunu ifade etti. Esnaf kefalet kredilerinin durdurulması ve kooperatif kasalarındaki paranın kullanılmasına yönelik iddiaları da gündeme getirdi.

"AKP hükümetinin, esnafımızın ve küçük işletme sahiplerimizin zorluklarını göz ardı ederek, onları daha da zor bir duruma sokacak politikalar uygulaması kabul edilemez," diyen Karasu, İYİ Parti olarak esnafın ve küçük işletme sahiplerinin yanında olduklarını ve bu konudaki mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı.

AdminAdmin

Admin