EĞİTİM
Giriş Tarihi : 17-10-2023 18:10   Güncelleme : 17-10-2023 18:16

"Hayat Paylaştıkça Güzel"

Metin Çağan, Dr. Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Merkezinin daveti üzerine “Ahilik Kültürü Çerçevesinde Diksiyon, Güzel Konuşma ve Etkili İletişim” konusunda seminer gerçekleştirdi.

Metin Çağan yaptığı açıklama, 13 Ekim 2023 Cuma günü ilimiz merkezinde bulunan Dr. Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Merkezinin daveti üzerine “Ahilik Kültürü Çerçevesinde Diksiyon, Güzel Konuşma ve Etkili İletişim” konusunda seminer gerçekleştirdim.

Seminerde özetle;

Ahiliğin; sanatın, ticaretin ve mesleğin, olgun kişilik, güzel ahlak ve doğrulukla yoğrulduğu, kökleri çok eskilere uzanan bir geleneğin ayrıca yüzyıllar boyu toplumumuzun sosyal ve ekonomik omurgasını oluşturan bir örgütlenme şekli olduğu; toplumsal kimlik açısından daima sahiplenilmesi gereken çok özel bir kültür olduğu vurgulanarak;

Ahilik kültüründe mesleki gelişim açısından düzgün konuşmanın, kırıcı olmamanın, doğru sözler kullanmanın önemi üzerinde duruldu.

Ayrıca sosyal hayatta ve iş hayatında başarmak için ilk adımın, doğru ve etkili iletişim kurabilmek ve konuşma becerimiz olduğu ifade edildi.

Mutlu ve başarılı bir hayatın doğru sözlerle, doğru kulaklardan yüreklere ulaşabilmesi açısından Diksiyonun önemine değinilerek, diksiyonun hayatın tüm alanlarında insanlarla iletişim kurarken ifadelerimizi destekleyen ve yeri geldiğinde bizi kurtaran çok önemli güç, beceri olduğu aktarıldı.

Alınacak doğru diksiyon eğitiminin kişinin sağlık, kişisel gelişim ve konuşma becerisi açılarından bir üst seviyeye çıkmasını sağladığı da değerlendirildi.

***

Ahilik kültürünün doğru şekilde yaşatılması amacıyla diksiyonun, doğru ve güzel konuşmanın ve güzel davranışın (beden dilinin) etkisi üzerinde durulması ve her bir çırağın bilgili ve bilinçli yetişmesi için çaba gösterilmesi ülkem adına son derece memnuniyet vericidir.

Ahilik kültürünün gelişmesi, yayılması, gelecek nesillerce doğru bir şekilde aktarılması ve yaşatılması için emek veren Dr. Sadık Ahmet Mesleki Eğitim Merkezinin değerli idarecilerine, öğretmenlerine teşekkür ediyor, başarılar diliyorum dedi.

AdminAdmin

Admin