YEREL
Giriş Tarihi : 18-02-2021 09:39   Güncelleme : 18-02-2021 09:44

İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM TÜRASAŞ'DIR

Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası Genel Başkanı Abdullah PEKER Yaptığı açıklamada,Türkiyenin yük vagon imali ve tamirinde en önde bulunan eski adı TÜDEMSAŞ olan Sivas Türasaş Bölge Müdürlüğüne TCDD den ve siyasilerden gerekli desteğin yapılmadığını üzülerek tespit etmiş durumdayız.

İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM TÜRASAŞ'DIR

.  

Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Hak Sendikası Genel Başkanı Abdullah PEKER Yaptığı açıklamada,Yıllardır Yurt içine  ve yurt dışına yük vagonu imali ve tamiri yapan Bu dev kuruluş bizce gereksiz anlamsız ve saçma bir düşünce ile koskoca Genel Müdürlük Bölge Müdürlüğüne dönüştülerek Sivas ekonomisine sert bir darbe vurulmuştur.

Bu konuda bilgisi olmayan insanlar Tv lere çıkıp martaval atıyorlar Hayatında Vagon görmeyen insanların bu konuda fikir beyan etmesi 

Bilgisizlik ve cehalettir.  Sırf yalakalık olsun diye konuşmayın bırakın bu konunun uzmanları ve sendikacılar konuşsun.

 

Bir zamanlar 5700 işçi ve 550 memurun çalıştığı kurum şimdilerde çok küçültülerek bin sayısının altına düşürülmüştür.Sivastaki işsizlik sorunun tek çözümü TÜDEMSAŞ (Türasaş)tır farklı isimler altında Alternatif Yük vagonu imali ve tamiratı için yeni tesislerin açılması 

Türasaş ın bitirilmesi anlamına gelecektir. bu uygulamadan hemen vaz geçilerek Kurumun büyütülmesi yönünde çalışma yapılması gerekir.

Biz Ulaştırma ve Demiryolu Sendikası olarak bu konuda öz verili bir çalışma başlatmış bulunmaktayız.

Aynı Konumda bulunan  Eskişehir Türasaş Bölge Müdürlüğü ve Adapazarı'ndaki Adapazarı  Türasaş Bölge Müdürlükleri desteklenerek kurumların büyütülerek tam faal durumda çalışmaları sağlanmalıdır.

 

Önümüzdeki günlerde hazırlamış olduğumuz dosyamızı Ulaştırma Bakanlığına ileteceğiz .

Yerelde Konunun  önemini  Sayın Valimiz ve belediye başkanımıza şahsen anlatacağız .

Şu anda bile Sivas ekonomisine aylık 8 milyon tl sıcak para kaynağı sağlayan Türasaş tekraren söylüyorum işsizliğin tek çaresidir.

 

Bölge Müdürlük Görevine bir kaç ay önce atanan  Sayın Atanur KARADAĞ ın  olumlu yönde gayretlerini takdir ediyoruz aynı gayretleri Ulaştırma Bakanlığından ve Siyasetçilerimizden bekliyoruz.

Kimse Türasaş  üzerinde oyun oynamaya kalkması 80 yıllık kurum Sıvasın ve Sivaslınındır.

 Sonuç olarak ÇÖZÜM TÜRASAŞ diyoruz dedi.

 

AdminAdmin

Admin