GÜNDEM
Giriş Tarihi : 07-09-2021 16:31   Güncelleme : 07-09-2021 17:13

İSTİFAYI BASINDAN ÖĞRENDİK

TTB Merkez Konseyi Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut; Sivas Erzincan Tabip Odası önceki Başkanı Dr. Ömerül Faruk Güzelimdağ'ın görevinden istifa ederken basına yaptığı açıklamayı esefle karşılamaktayız.

İSTİFAYI BASINDAN ÖĞRENDİK

TTB Merkez Konseyi  Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut; Sivas Erzincan Tabip Odası önceki Başkanı Dr. Ömerül Faruk Güzelimdağ'ın görevinden istifa ederken basına yaptığı açıklamayı esefle karşılamaktayız dedi.

Gazetemizin Yazı işlerine gelen mail ile TTB Merkez Konseyi adına  Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut cevap hakkını kullanmak istediler.

TTB Merkez Konseyi  Genel Sekreteri Prof. Dr. Vedat Bulut yaptığı açıklamada şöyle;

Sivas Erzincan Tabip Odası önceki Başkanı Dr. Ömerül Faruk Güzelimdağ'ın görevinden istifa ederken basına yaptığı açıklamayı esefle karşılamaktayız. Dr. Ömerül Faruk Güzelimdağ’ın istifası tarafımızca basından öğrenilmiş olup, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyinin bu olayla bir ilgisi olmadığı gibi, istifa aşamasına kadar gelişen olaylardan da haberdar değildir. Olayın ayrıntıları için kendisiyle temas kurulmaya çalışılmış, aktardığı bilgiler ile basına yansıyan bilgilerin de farklı olduğu görülmüş, kendisinden hakikatin dile getirilmesi talebi ise bugüne dek yerine getirilmemiştir.

 

            Dr. Ömerül Faruk Güzelimdağ’ın basına verdiği beyanatında "İdeolojik saplantılardan bir türlü kendini arındıramayan, mesleki örgüt olmaktan ziyade sanki devletin karşısında kendine rol tanımlayıp, içinden geçtiğimiz olağanüstü şartları hesaba katmadan hareket eden TTB Genel Merkez yöneticilerinin takdiri ile  "uyum içinde hareket etmediğim" kanaatiyle, kendileriyle "siyasi, politik ve her türlü uyum içinde" oldukları Sivas-Erzincan tabip odası Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız üzerinden bir politik manevra ile şerefle yürüttüğüm Sivas–Erzincan Tabip odası Başkanlığını bırakmam istenmiştir." şeklinde yaptığı açıklama gerçek olmadığı gibi Türk Tabipleri Birliği’ni zan altında bırakma amacını gütmektedir.

 

            Sivas Erzincan Tabip Odasıyla bu beyanat sonrasında yaptığımız görüşmelerde olayın gerçek nedeni ortaya çıkmıştır. Sivas Erzincan Tabip Odası web sayfasında da  Oda Yönetim kurulu tarafından kamuoyuna duyurulmuştur. Sivas Erzincan Tabip Odası Yönetim Kurulu yapmış olduğu açıklamada 29.08.2021 tarihinde değerlendirme toplantısı yaptıklarını belirterek “Yönetim kurulunda birlikte görev yaptığımız Dr. Ömerül Faruk GÜZELİMDAĞ genel değerlendirme neticesinde, 8 aydır yürütmekte olduğu, Sivas-Erzincan Tabip Odası başkanlığından aşağıda detaylı olarak açıklayacağımız nedenlerle, kendisinin iddia ettiği gibi istifa ederek değil, oy çokluğu ile seçimi kaybetmesi sonucunda ayrılmak zorunda kalmıştır.’’ İfadelerini kullanmıştır. Dr. Ömerül Faruk Güzelimdağ’ın YK kararıyla görevinden ayrıldığı olayların ayrıntıları aşağıdaki şekilde Oda tarafından kamuoyuna duyurulmuştur;

 

            “Üç dönem boyunca Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bütünlük ve birliğini, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün evlatları olma onuruyla hem Yönetim Kurulu hem de Sivas-Erzincan Tabip Odası hekimleri olarak aynı çizgide sürdürürken, başkan seçilmesinin ardından Dr. Ömerül Faruk GÜZELİMDAĞ'ın

            -Yönetim Kurulundan bağımsız, keyfi kararlar alması,

            -Tek başına protokol ziyaretleri planlaması,

            -Sağlık çalışanlarına şiddet konusunda gerekli hassasiyeti göstermemesi,

            -Sağlık Bakanımızın da desteklediği ve tüm hekimlerin aşı konusunda toplumu yüreklendirmeye çalıştıkları bir ortamda Türk Tabipleri Birliği Genel Merkezinin bu konu ile ilgili bildirilerini sosyal mecralarda paylaşmamak yönündeki ısrarı da son derece rahatsız edici boyuta ulaşmıştır.

            Ayrıca bir aile hekimi olan Dr. Ömerül Faruk GÜZELİMDAĞ'ın aile hekimlerinin hak arayışlarında meslektaşlarımıza yeterince destek olmadığı da aşikardır.’’

 

            Türk Tabipleri Birliği olarak Dr. Güzelimdağ’ın gerçeğe aykırı açıklamasını kınıyor ve Sivas Erzincan Tabip Odası Yönetim Kurulu’nun özgür iradesiyle verdiği bir kararı çarpıtarak topluma yansıttığını belirtiyoruz. Dr. Güzelimdağ’ın meslektaşlarını ve Türk Tabipleri Birliğini tahkir eden bu açıklaması hakkında tekzip metnimizin gazetenizde yayımlanmasını Basın Kanunu 14. Maddesi uyarınca talep eder, çalışmalarınızda başarılar dileriz.

                                                                                                          Saygılarımızla,

Sivas Kızılırmak Gazetesi olarak bizde noktası, virgülüne dokunmadan cevap haklarını kullandırıyoruz.

AdminAdmin

Admin