GÜNDEM
Giriş Tarihi : 22-12-2023 16:10

Kangal'da "Gençliğe Değer" buluşması yapıldı

Sivas İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce yürütülen "Gençliğe Değer" projesi kapsamında Kangal İlçesinde gençler Berat Cami'nde buluştu.

Kangal'da

Programa İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Müftü Yardımcısı Muttalip Karataş, İlçe Müftü Vekili Vaiz İskender Çipil, gençlik koordinatörleri, ilçede bulunan farklı okullardan katılan öğrenciler ve öğretmenler ile din görevlileri katıldı.

 

Program İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ilahi dinletisiyle başlarken, Atatürk Ortaokulu öğrencilerinin 40 Hadis okumalarıyla devam etti.

Daha sonra "İslam'da Gençlik" konu başlığıyla sohbet eden Müftü Altunkaya şöyle konuştu; "Geleceğimizin teminatı olan siz gençleri camilerde görmekten mutlu oluyoruz. Sizlerden istediğimiz hep birlik ve beraber olmanız dinimize, bayrağımıza, vatanımıza sahip çıkmanızdır. Bunları yapabilmek içinde ilk önce çok çalışmamız gereklidir."dedi.

 

Sohbetinde 27 Aralık 1936 da vefat eden Mehmet Akif Ersoy'un ölüm yıldönümü olduğunu hatırlatan Altunkaya, vatansever şair Ersoy'un hayatından ve şiirlerinden öğrencilere örnekler vererek tüm öğrencilerin vatanına sahip çıkan, çalışkan, din gönüllüsü birer birey olması temennisinde bulundu.

Program Müftü Yardımcısı Karataş'ın duasıyla son buldu.

+3

Tüm ifadeler:

3838

AdminAdmin

Admin