GÜNDEM
Giriş Tarihi : 10-03-2022 20:26   Güncelleme : 11-03-2022 09:04

KARŞIYAKA VE ESENYURT MAHALLELERİ ÜVEY EVLAT MI?

BBP Sivas Merkez İlçe Başkanı Fikri Pınarlı; Sivas'ın Karşıyaka ve Esenyurt mahallesi sakinleri çok dertli, bize gelen şikayetler üzerine konuyu araştırdık. Mahalle sakinleri bize"Acı suyu reva görmeyin" diyorlar dedi.

KARŞIYAKA VE ESENYURT MAHALLELERİ ÜVEY EVLAT MI?

BBP Sivas Merkez İlçe Başkanı Fikri Pınarlı;Sivas'ın Karşıyaka ve Esenyurt mahallesi sakinleri çok dertli, bize gelen şikayetler üzerine konuyu araştırdık.

Görüştüğümüz mahalle sakinleri Karşıyaka ve Esenyurt mahallelerinde aylardır suların çamur aktığını, musluklardan akan suların kesinlikle içilemediğini,yemek yapılamadığını, suda ki amonyak oranının çok yüksek olduğu hatta banyo bile yapılamadığını sabun veya şampuanların dahi köpürmediğini , bu suyu yalnızca tuvaletlerde kullanabildiklerini ,bazı kişilerde deri hastalıkları başladığını, içme ve yemek sularını ya satın aldıklarını yada doğal kaynaklardan bidonlarla stokladıklarını ifade ettiler.
Konuyu incelediğimizde haklı olduklarını zira bu iki mahalleye suyun şebekeden değil çoraklı yazı denen bir mevkiden iki adet kuyudan Karşıyaka'nın üstündeki su deposuna oradan da arıtılmadan direk musluklara verildiğini gördük.
Yani Karşıyaka ve Esenyurt mahallelerine su arıtılmadan veriliyor üstelik suyun çıktığı yer Çoraklı Yazı denen mevki yani Sivas'ta yaşayan çoğu kişi bilirki çoraklı yerin suyu acı sudur içilmez.
Sivas'ta ki susuzluğun en çarpıcı örneği Karşıyaka ve Esenyurt'dur.
Bu konuda Sivas Belediyesini göreve çağırıyoruz.
Burada yaşayan vatandaşlara bu uygulama reva değildir.
Bu yanlış uygulamadan derhal dönülmelidir ve tekrar şebekeden su bağlanmalıdır.
Su yeterli değil deniyorsa, bu sorunları vaktinden önce ön görmesi gerekenlere soruyoruz.
Neden tedbir almadınız?
2021 yılı sonu itibariyle 4 Eylül Barajının suyu bitti .
Yıllar önce baraja güvenilerek tavra deresinde ki kuyular kaderine terk edildi, bakımı yapılmadı.
Gelinen noktada yaklaşık iki yıldır Sivas'ın suyu yine tavra deresinde ki kuyulardan temin edilmeye çalışılıyor ama görünen o ki o kuyular da artık yeterli değil.
Tek umudumuz bu sene kar'ın çok yağmış olması, inşallah yazın da yağmur duasına çıkmak zorunda kalmayız.
Üstelik son aylarda hemen her sokakta günlük boru patlamakta yılda bir kaç kez ise ana boru patlamak suretiyle Sivas'a haftalarca yetecek su heba olmaktadır.
Alt yapı ise adeta çökmüş durumda.
Şehri yönetenlerin Sivas'ın 50 yıl su sorunu olmayacak sözleri halen kulaklarımızda çınlarken, Sivas Kamuoyu adına soruyoruz;
...Musluklardan arıtılmış su içeceksiniz diyerek hemen her mahallede ki Sivas'ın tatlı su çeşmesi kültürü neden kime veya kimlere hizmet etmek için yok edildi.
..Musluklarımızdan akan su ne kadar arıtılmış durumda ve içmek için uygun mu?
Geçtiğimiz haftalarda su kesintileri sıkça yaşanmıştı akabinde bir çok mahallede halen çamur akmakta ve arıtıcı kullananlar her ay filitre değiştirmek zorunda kalıyor bunun bir çözümü olacak mi?
..Belediye alt yapı çalışmaların da yetersiz mi kalmaktadır.
Adı sanı duyulmamış yooutuber'lara büyük paralar karşılığı konserler verip covite davetiye çıkarmak yerine bu paraları şehrin alt yapısına harcanması daha doğru bir yaklaşım olmaz mıydı?
..Yıl başında suya %25 zam yapmıştınız ve zama gerekçe olarak tasarrufu artırmayı planlıyoruz demiştiniz
Bu konuda hedefinize ulaşıp tahmin ettiğiniz tasarrufu sağladınız mı?
Bu arada 2 Mart 2022 Çarşamba günündeki Belediye Meclisi oturumunda BBP Meclis Grup Başkan Vekilimiz Sayın Fehmi Taştan tarafından grubumuz adına suya yıl başında yapılan %25 lik zammın geri cekilerek 2021 yılı fiyatlarından halkımıza sunulması teklifi Ak partili üyelerce gereksiz bulunarak reddedilmiştir.
Netice itibariyle önümüzde ki zamanların en büyük problemi susuzluk olarak görülmekte, gerek tarımda gerekse içme suyunda yöneticilerimizin uzun vadeli planlamalar yaparak bu sorunları kalıcı olarak çözüme kavuşturmaları gerekiyor.
Aksi taktirde daha büyük sorunlar kaçınılmaz olacaktır.
Son olarak Karşıyaka ve Esenyurt mahallelerinin su konusunun takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz dedi.
AdminAdmin

Admin