EKONOMİ
Giriş Tarihi : 24-02-2022 14:42   Güncelleme : 24-02-2022 14:42

KENEVİR ÜRÜNLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Sivas’ta Kenevir işleme fabrikası kuran iş insanı Muharrem Atmaca, Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu’nu ziyaret ederek kenevirden ürettiği ürünler hakkında bilgi verdi.

KENEVİR ÜRÜNLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKTI

Sivaslı iş insanı Muharrem Atmaca, Sivas’ta sözleşmeli kenevir ekiminden aldıkları hammaddeyi kendi tesislerinde işlediklerini belirterek: “Türkiye'de her yıl gelişmekte ve büyümekte olan yasal kenevir endüstrisine Türkiye de yatırım yapan iki firmadan biri olarak fabrikamızı memleketimiz olan Sivas’a kurduk. Kenevir yetiştiriciliğinin yanı sıra ilimizde üretilen Kenevir ve diğer bitkilerin yağlarını soğuk pres (Cold Press) yöntemiyle, yüksek ısıya maruz kalmadan sıkarak elde ediyoruz. Yağın büyük bir kısmı doymamış yağ asitlerinden oluşmaktadır. Besleyici değerinin yüksek olduğu bilinmektedir. Fabrikamızda, kenevir tohumundan soğuk pres yöntemi ile katkısız ve organik olarak üretilen kenevir yağı Omega 3, 6 ve 9 yağ asitleri yönünden çok zengindir. Ekmek sanayisinde kullanılmak üzere yüzde 36 yağ, yüzde 25 protein ve yüzde 28 karbonhidrata sahip kenevir posası toz haline getirilmektedir. Ayrıca tesisimizde kenevir lifi, lavanta yağı ve defne yağının üretimini de gerçekleştirmekteyiz. Yatırım yapmaktaki en büyük amacımız Sivas’ı kenevir üretimi ve işlenmesi konusunda bir merkez haline getirmektir.” dedi.

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek; “Sivas, yüzölçümü olarak Türkiye’nin ikinci büyük ili. Coğrafi konumu itibariyle ise doğu ve batıyı, kuzey ve güneyi birbirine bağlayan önemli bir tarım şehridir. Sivas’ın kenevir ekimi yapılacak olan iller arasına dâhil edilmesiyle birlikte ilimizde sözleşmeli kenevir ekimi ile 200 dekar alanda yetiştirilen kenevir ilk meyvelerini vermiştir. Borsamız üyesi olan yatırımcımızın Sivas’ta kurduğu fabrikada kenevir bitkisinin işlenmesiyle birlikte üretilen ürünler endüstriyel anlamda Sivas’ın önemli bir merkez haline geldiğinin kanıtıdır. Üyemize borsa olarak her konuda desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Kenevirin Sivas’ımızda çok daha geniş alanlara ekiminin yapılmasını sağlayarak hep birlikte ilimize katma değeri yüksek bir ürün kazandırmış olacağız. Üretilen kenevirin hemşerimiz tarafından işlenmesi ile birlikte ilimiz kenevir üretimi ve işlenmesi konusunda Türkiye’de söz sahibi olacaktır.” ifadelerini kullandı.

 

 

 

 

AdminAdmin

Admin