GÜNDEM
Giriş Tarihi : 21-11-2023 17:48

Kışa Hazırız

28 bin 488 kilometrekare yüzölçümü ile Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük 2. şehri olan Sivas’ta yaklaşan kış mevsiminde alınacak tedbirlerin görüşüldüğü 2023-2024 Yılı Kış Tedbirleri Hazırlık Değerlendirme Toplantısı yapıldı.

Kışa Hazırız

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek başkanlığında 2023-2024 Yılı Kış Tedbirleri Hazırlık Değerlendirme Toplantısı yapıldı. Valilik Ek Bina Toplantı Salonunda yapılan toplantıya ilgili kurum müdürleri ile VKS üzerinden kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Vali Yılmaz Şimşek, vatandaşların kış şartlarından etkilenmemesi adına tedbirlerin alındığını söyledi.

- Karın Nimetlerinden Faydalanalım

Karın rahmet ve nimetlerinden en üst düzeyde faydalanılmayı dileyen Vali Şimşek “28.488,00 km² yüzölçümü ile Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en büyük 2. şehri olan Sivas’ımızda; 17 ilçemiz, 1234 köyümüzde ve birçok mezra ile mahallelerimizde kısaca yaklaşık 10 bin kilometre yol ağında karla kapanan yollarda temizleme çalışmalarımız titizlikle yürütülecektir. Gerek tarımsal sulama ve içme suyu bakımından kaynaklarımızın zenginleşmesi, gerek enerji bakımından barajlarımızın dolması, gerek turizm bakımından kayak merkezimizde hareketlilik yaşanması adına karın nimetinden faydalanmayı ve kurak bir mevsim geçirmemeyi diliyor, kazasız belasız bir kış mevsimi temenni ediyorum” dedi.

- Gerekli Tedbirleri Alalım

Kış şartlarından en az etkilenilebilmesi için gerekli tedbir ve duyuruların yapılmasını isteyen Vali Şimşek “Şehirlerarası kapanan yolları koordineli bir şekilde 7/24 esasına ve önceliğe göre açarak gerekli tuzlama çalışmalarını yapalım. Kış koşulları, kapanan yollar ve güvenli ulaşım ağları noktasında vatandaşlarımızı basın-yayın yolu ile bilgilendirelim. Araç sahiplerinin can ve mal güvenliği açısından kış koşullarına uygun şekilde yola çıkması için uyaralım. Kış lastiği, zincir, takoz, çekme halatı denetimlerimizi yapalım. Geçitler, zincirleme kazaya mahal verilebilecek yollar ve çığ tehlikesi oluşturabilecek bölgeler üzerinde titizlikle duralım. Kar yağışı nedeniyle kırsalda ulaşımın aksadığı yollarda önceliği olan yerleşim alanlarına daha sonra diğer yerleşim birimlerine hizmet götürelim. Köy yollarının erken açılması için yapılan asılsız ihbarlar aksaklığa mahal verdiği için cezasız bırakmayalım. Taşımalı eğitim yapılan noktalara ve servis denetimlerine ağırlık verelim. Elverişsiz hava şartlarında oluşabilecek soba ve doğalgaz zehirlenmelerine karşı gerekli duyuruları yapalım.” ifadelerini kullandı.

- 923 Personel Görev Alacak

Sahada çalışacak personel ve araç sayıları hakkında da bilgi veren Vali Şimşek şöyle konuştu:

“Karayolları Bölge Müdürlüğümüzün 548 personeli 321 aracı, İl Özel İdaremizin 124 personeli, 92 aracı, Sivas Belediyemizin de 251 personeli, 76 aracı ile elbirliği ve iş birliği içerisinde bütün kurumlarımızın katkısı, vatandaşlarımızın da duyarlılığı sayesinde kazasız belasız bir kış sezonunu hep birlikte yaşarız.”

AdminAdmin

Admin