GÜNDEM
Giriş Tarihi : 08-07-2022 17:01   Güncelleme : 08-07-2022 17:01

KURBAN PAZARI ÇOK YETERSİZ

BBP Sivas Merkez İlçe Başkanı Fikri Pınarlı, Sivas'ta kurban pazarı uzunca bir zamandır aynı yerde kurulmasına rağmen hiç bir bakım ve iyileştirme yapılmadı dedi.

KURBAN PAZARI ÇOK YETERSİZ

BBP Sivas Merkez İlçe Başkanı Fikri Pınarlı,  

Kurulduğu zamanlardan çok daha ilkel şartlarda hizmet veren kurban pazarı besicileri adeta çileden çıkarıyor.
Konuyla ilgili bize ulaşan besiciler seslerini duyurmamızı istiyorlar.
Besicilerin başlıca şikayetleri; tuvalet sorunu sadece üç adet ve hem pis hem bakımsız ayrıca bir çok noktaya oldukça uzak oluşu,hayvanların yemleme ve sulanmasındaki fiziki yetersizlik, alt yapı sorunu, zeminin toprak olması yağmurlu zamanlarda çamurdan kurak zamanlarda tozdan dolayı yaşanan sorunlar, rüzgarlı havalarda çadırların yırtılıp sökülmesi, güvenlik zaafiyeti kamera veya görevlilerin olmayışı para, eşya ve hayvanların çalınması gibi bir çok konuda sıkıntılar yaşandığı, ulaşım yollarının alternatifsiz ve yetersiz olduğu gibi bir çok konuda şikayetlerini dile getirdiler.
Sivas Belediyesi'nin bu konuda sınıfta kaldığı ortada.Bir çok şehirde örnekleri bulunan modern, yazın yarı açık kışın kapalı,içinde kesimhanesi olan kurban alanların orada kurbanlarını kestirip pay edebilecekleri ,alt yapısı yapılmış güzel bir tesisi Sivaslılar hak etmiyor mu.
Anadolu'nun en büyük hayvancılık pazarlarından birisi olan Sivas'ımıza mevcut pazar hiç yakışıyor mu.
BBP Olarak başta belediyemiz olmak üzere tüm konuyla ilgili birimleri göreve çağırıyoruz. Önümüzde bir yıl var bu süre zarfında Sivas'a yakışır bir pazar yeri yapmalısınız.
Besicilerimize ve halkımıza bu ilkel pazarı reva görmeyiniz.
AdminAdmin

Admin