GÜNDEM
Giriş Tarihi : 22-06-2023 13:58

“Masa Başı Kararlar Sivas’ta Hayvancılığa Darbe Vurdu”

Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Şarkışla Ziraat Odası Başkanı Azimet Topçu, Sivas’ta hayvanlarda şap hastalığının yayılma sebebinin hayvan pazarlarının masa başında alınan kararlarla aç kapa yapılmasından kaynaklandığını iddia etti.

“Masa Başı Kararlar Sivas’ta Hayvancılığa Darbe Vurdu”

Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Şarkışla Ziraat Odası Başkanı Azimet Topçu kapatılan hayvan pazarı ve şap hastalığıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Kurban Bayramı öncesi Sivas il genelinde şap hastalığı nedeniyle canlı hayvan pazarlarının kapatılmasına ilişkin görüşlerini dile getiren Başkan Topçu,  “Şap hastalığı nedeni ile önlem amaçlı hayvan sirkülasyonunu azaltarak hastalığın yayılmaması amacı ile kurban pazarları kapatıldı.

Türkiye’nin en büyük hayvan pazarı olan Şarkışla hayvan pazarı da şap hastalığı nedeni ile Kurban Bayramı öncesinde kapalı hale getirildi. Çevre iller açık, Sivas geneli kapalı. Eğer Pazarı 2 hafta açmasalardı hastalık tamamen bitecekti.

Ama aç kapa, aç kapa, kafalarına göre oturdukları yerden analizler yaptıkları için sahadan bihaberler maalesef” dedi.

“TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ YETERSİZ”

Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Şarkışla Ziraat Odası Başkanı Azimet Topçu, Tarım İl Müdürlüğünün tarımda olduğu gibi hayvancılık konusunda da etkisiz kaldığına dile getirdi.

Başkan Topçu, “İlimizde şap hastalığıyla ilgili ne yazık ki sıkıntılar var. Şimdi sormak istiyorum; Aşılardaki gecikmelerin nedenleri nelerdir? Büyükbaş hayvanların aşılamasında sürekli aksaklık yaşanıyor.

Sivas genelinde hastalıklardan ölen hayvan sayısı nedir kaç adettir? Yetiştiricilerin zararı ne kadardır ve bu nasıl karşılanacak? Sivas tarım ve Orman Müdüründen açıklama bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

AdminAdmin

Admin