GÜNDEM
Giriş Tarihi : 16-08-2021 18:08   Güncelleme : 16-08-2021 18:14

MESELEYE BİR DE BURADAN BAKALIM

BBP MKYK Üyesi, Sivas Belediyesi Eski Bşk. Yardımcısı Cafer ÇONGAR; Meseleye Bir De Buradan Bakalım Diyerek ,Yağmur Taşkın Ve Sivas'ta Bulunan Dereler Hakkında Bilgilir Vererek Tedbirli Olunması Gerektiğini Vurguladı.

MESELEYE BİR DE BURADAN BAKALIM

MESELEYE BİR DE BURADAN BAKALIM

YAĞMUR TAŞKIN  VE SİVAS'TA BULUNAN DERELER

1/ TAVRA DERESİ:

Tavra Deresi  Paşa Fabrikası mesire alanından gelip Mevlana Mahalle'sinde  kapalı kanala giren ve  Şoförler  Cemiyeti yanından Mısmılırmak Parkına dökülen deredir. Aksu Parkı yapımında Şoförler Cemiyeti yanından kanal daha küçük bir çaplı kanalla ileride köprü altından Mısmılırmak Parkı çıkışına dökülmekte.Burada bulunan tahliye kanalları muhtemelen Halfelik alt geçidi yapımında iptal edilmiş olabilir.

a-  Paşa Fabrikasından gelen su Mevlana Mahalle'sindeki kanalın taşıyacağı kapasitede ancak  Şoförler Cemiyeti yanında bulunan kanal geçişindeki daralmadan dolayı geri vurup buradan geriye doğru bodrum katların su ile dolması durumu olabilir.

b- Paşa Fabrikasından gelen su, aşırı derecede fazla ve taşıdığı malzemeler ile kanal ağzının -kapanması ve suyun taşkın oluşturması  durumunda:

Hikmet Boran Caddesi'nin set olması ile bu caddeden geriye doğru bodrum katlarının ,giriş katlarının,giriş katında bulunan işyerlerinin ve huzur evi dahil  su ile dolması durumu olabilir.

Sular Hikmet Boran Caddesi'ni aşarsa ,Ethembey Parkı, Çimenli Cami; devamında pazar yeri sonra Sularbaşı Caddesi'nden Kepenek Caddesini geçerek İmam Hatip Sokak,  Hikmet Işık Caddesi'nden Afyon ve Eski Belediye Sokak'tan Atatük Caddesi'nden  devam eder. Bütün bu güzergahta bulunan bodrum katlar ve  giriş katların su ile dolması durumu olabilir dedi.

AdminAdmin

Admin