GÜNDEM
Giriş Tarihi : 17-12-2022 12:27   Güncelleme : 17-12-2022 12:32

Mülk Sahipleri de Davaya Müdahil Oldu

Sivas Belediyesi tarafından başlanan Eski Sanayi Sitesi’nde yapılan çalışma “İptal” istemiyle mahkemeye taşınmıştı. Yeni gelişmeyi Deva Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İnce duyurdu.

Mülk Sahipleri de Davaya Müdahil Oldu

Deva Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İnce daha önce bir açıklama yaparak Eski Sanayi Bölgesinde yapılan çalımlarda eksiklik olduğunu ifade etmişti. İnce açıklamasında “Yangın Merdinevi” ve “Otopark”tan dolayı mahkemeye başvurduklarını ve çalışmanın durdurulması ve iptal edilmesini istediklerini söylemişti. Eski Mülk sahipleri de konuya dahil olmuş ve ön tarafa yapılan çalışmaları eleştirmişti.

 

Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Deva Partisi Sivas İl Başkanı Serdar İnce “Sivas Belediyesinin İmar hukukunu hiçe sayarak yapmakta olduğu yaklaşık 25 000 m2 lik iş merkezleri inşaatına açtığımız davaya ,Eski Sanayii nin arka tarafında ki esnaflarımız müdahil olarak mahkemeye başvurmuşlar.Haklı davamızda kendilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Sivas Eski Sanayi Mülk Sahipleri isimli sosyal medya sayfasından da bu konuda bir açıklama geldi. Mülk sahipleri yaptıkları paylaşımda “ARKA TARAFTA BULUNAN SANAYİİ ESNAFI BASIN AÇIKLAMASI

Eski Sanayi bölgesi diye bilinen alanda, arka kısımda bulunan yaklaşık 600 esnaf olarak yaklaşık 40 yıldır bu alanda faaliyet göstermeye çalışıyoruz.

Daha önceleri Sivas Belediyesi, bu alanı bir bütün olarak değerlendirilmiş ve burada top yekûn bir imar çalışması yapılmakta idi. Ancak mayıs 2022 tarihinde, ön tarafta bulunan parseller, belediye ile yaptıkları görüşme sonucu bizden 18.madde uygulaması adı altında, bizim itirazlarımıza rağmen ayrı adalar şekline dönüştürülerek bizden ayrı tutulmuştur. İmarda verilebilecek tüm taviz ve kazanımlar ön taraf adalarda verilmiştir

Biz arka tarafta, yaklaşık 70 dönümlük alanda bulunan esnafların yeri ise, tüm maliklerin tam tapulu hisselerinin harmanlanarak ortak tapulu hale getirildiği, yaklaşık 1000 hissedarlı yer haline gelmiştir.

Davacı Serdar İnce’nin açıklamaları sonucu ön tarafta yapılan alanlarda yapılması zorunlu olan kapalı otopark alanlarının, mal sahiplerine işyeri depoları olarak verildiğini öğrenmiş bulunmaktayız. Bizim de bildiğimiz üzere otopark yönetmeliğine göre hesaplanan otopark sayısının bodrum katlarda otopark olarak çözülmesi mecburidir. Depo olarak yapılan alanda bir kat daha bodrum yapılarak otopark sorunu çözülebilecekken, belediye daha ucuz mal etmek için bunu yapmamıştır.

Ön taraftaki tacir tüccarın kazanımlarının en üst seviyede düşünüldüğü bu alanda bizler ne yazık ki göz ardı edilmiş bulunmaktayız. Geçmişte de ön tarafta tek katlı dükkânların bulunduğu bu alanda oraya gelen insanlar ve dükkân sahipleri araçlarını bizim tarafa park etmek zorunda kalmışlardır. Dükkân önlerimiz ne yazık ki otopark alanları haline gelmiştir. Bu işgallerden dolayı ön taraftaki esnaflar, müşteriler ile arka taraftaki esnaflar arasında arasın da sık sık araç park etmekten dolayı tartışmalar ve kavgalar çıkmıştır. Bugün 2022 yılında modern çağda yeni yapılan binalarda belediye daha çok para kazanmak, dükkân sahipleri de işyerlerine bodrum kat kazanmak amacı ile bu otoparklar burada yapılmamıştır.

İmar kanunları herkes için eşittir, kişilere özel göz ardı edilemez. Ana cadde özellikle sabah ve akşam mesailerinde yoğun trafik yaşamakta, yollarda tıkanmalar olmaktadır. Yeni yapılan bu binalarda yaklaşık 200-250 araç yoğunluğu düşünülmektedir. Bu araçlar ne yazık ki bizim tarafta park etmek zorunda kalacaklardır. Biz yeni dönemde de bu sorunu yaşamak istemiyoruz.

Sivas Belediyesi bizleri görmezden gelmektedir. Ön tarafta yapılan inşaatlardan dolayı bizim bulunduğumuz bölgeye gelmek neredeyse imkânsız hale gelmiştir. Belediyemiz yıldırma politikası güderek ulaşım yollarını güvenlik gerekçesi ile kapatmıştır. Açık olan yolları ise iş iskeleleri, inşaat malzemeleri boşaltarak ulaşımı imkânsız hale getirmiştir. Bu yüzden aylardır siftahsız dükkân kapatır hale gelmiş bulunmaktayız. Ama bu sorunlarımızı çözmek yerine daha da hayat şartları bizler için zorlaştırılmaktadır.

Yukarıda saydığımız hususlardan dolayı bizler, mevcutta açılmış davaya müdahil olmak üzere Sivas Bölge İdare Mahkemesine müdahil olma dilekçelerimizi vermiş bulunmaktayız. TÜM SİVAS HALKININ TAKDİRLERİNE VE BİLGİLERİNE ARZ EDERİZ.” dediler.

AdminAdmin

Admin