GÜNDEM
Giriş Tarihi : 18-10-2022 10:54   Güncelleme : 18-10-2022 10:54

Ortak akıl, Ortak RANT’a mı döndü?

DEVA Partisi İl Başkanı Serdar İnce ; Sivas belediyesinin amacı,halkının mutlu huzurlu yaşadığı ,zenginliğinin tüm halka eşit dağıtıldığı bir şehir olmalıdır, RANT kapısı olmamalıdır dedi.

Ortak akıl, Ortak RANT’a mı döndü?
DEVA Partisi İl Başkanı Serdar İnce Önceki açıklamasında şunları kaydetmişti.
 

SİVAS BELEDİYESİ RANT DEĞİL HİZMET ÜRETMELİDİR.

               Sivas Belediyesi meclisinde imar değişikliğine yönelik kararlar oylandı.

      Sivas Belediyesi, başta mimarlar odası olmak üzere diğer sivil toplum örgütlerinin ortak kararı ile oluşturduğu plan notlarını, kendi kararları ile tek tek değiştiriyor.

     Ortak akıl ile şehri yöneteceğini sık sık dile getiren Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Bilgin ne yazık ki mimarları ve şehir plancıları görmezden gelerek işin ehli olmayan insanların önerileri ile birçok plan notunda oynamalara gidiyor.

     İstişare edilmeden alınan kararlar ileride dönüşü mümkün olmayan zararlara yol açmaktadır. Yapımı devam eden eski ordu evi alanında iptal edilen iki katlı yer altı otoparkı, Sivas Belediyesinin kendi hazırlamış olduğu plan notlarındaki hükümlerin aksine yapılan Merkez Camii bunun şuan yaşadığımız en iyi örneklerini teşkil ediyor. Yanı başımız da eski sanayii bölgesinde yeni yapılan dükkânlar, yola sıfır yapılarak gelecek 100 yıl değişmeyecek bir hattını belirliyor. Gönül isterdi ki hak sahipleri mağdur edilmeden, ana yoldan belli bir çekme mesafesi yapılarak ticari alanları kullanan vatandaşlara yönelik cep otoparkları oluşturulabilseydi. Ondan daha vahim olmak üzere, Şehrin en ücra noktasında yapılan binalarda otopark zorunlu iken bu yeni yapılan yerlerde hazırlanan projeler de bodrum katlara niye otopark yapılmadı? Belediye kendi yaptığı projelerde kendi kurallara uymuyor mu?

      İmar planında sık sık yapılan değişiklikler vatandaşı mağdur eder hale gelmiştir.

    Ada bazlı uygulamalarda %20 ilave emsal artışı getirilmiş. Peki soruyoruz; daha önce var olan bu uygulamayı niye kaldırdınız? Eski imar kanuna göre arsasını satan insanların zararını kim karşılayacak? Alelacele meclise getirilen bu artış kimler için yapıldı?

     Yapılan bu ani uygulamalar seçim öncesi verilen sözler ile ilgili olabilir mi? Sivas küçük bir şehir, yapılan ufak dokunuşların yankıları büyük olmaktadır. Şehir de bu konuların uzmanı liyakatlı insanların ve meslek örgütlerinin olduğu bilinmektedir. Dün olduğu gibi bugünde bu meslek grupları hiçbir karşılık beklemeden belediyemize yardım etmeye hazırdır. İmar komisyonundaki teknik insan azlığı aşikardır.

      Sivas ın önceliği Kuzey Çevre Yolu Ve Güney Çevre yolu olmalıdır. Ama geçen süre zarfında bu konuda bir gelişme olmamıştır.

Seçimlere yaklaştığımız şu günlerde oy kaygısından öte şehir kaygısı yaşayan bir yönetim anlayışı sergilenmelidir. Şehirde düşünülmeden tartışılmadan yapılan değişiklikler ileride telafisi mümkün olmayan sorunlara yol açmaktadır. Yaşadığımız şehir bizlerin değil geleceği emanet edeceğimiz çocukların gençlerindir. Bu emanet bilinci ile hareket etmek tüm idarecilerin görevidir dedi.

AdminAdmin

Admin