GÜNDEM
Giriş Tarihi : 29-06-2023 14:33

Sağlık Bakanlığı, kurban eti konusunda bilgilendirdi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından kurban eti ile ilgili bilgilendirici video paylaştı. Videoda, etlerin eksi 18 derecede saklanması ve kesildikten 24 saat sonra tüketilmesi gerekiyor.

Sağlık Bakanlığı, kurban eti konusunda bilgilendirdi

Kurban Bayramı’nda kavurma bayramların olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Kurban kesildikten sonra sünnete uygun olarak da paylar dağıtılır.

Kalan etler ise buzdolabında ya da derin dondurucuda saklanmak için hazırlanır. Et saklama yöntemleri oldukça önem taşıyor.

Etler aynı gün kesilip tüketilmeye başlanırken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu bağlamda bilgilendirici bir video paylaştı.

Videoda yer alan görüntülerde Etlik Şehir Hastanesi'nde görev yapan Diyetisyen Ali Tuzlalı,  kurban etinin -18 derece soğuklukta saklanması gerektiğine dikkat çekiyor.

Kurban etinin bir gün dinlendirilmesi gerektiğini de aktaran Tuzlalı, 24 saatten önce tüketimin sindirim sorununa neden olacağını vurguluyor.

İşte Tuzlalı'nın o açıklaması; “Kurban eti, buzdolabında eksi 18 derecede yani buzlukta, tek kullanımlık parçalara ayrılarak, buzdolabı poşetlerinde veya yağlı kâğıtlara sarılarak saklanmalı.

Sindirim problemine yol açmaması için 24 saat bekletilmeden tüketilmemelidir. 24 saatten önce pişirilen etler tam olarak pişmeyecektir bu da sindirim sistemini etkileyerek şişliğe neden olacaktır.”

AdminAdmin

Admin