SİYASET
Giriş Tarihi : 05-01-2024 12:59

Seçmen Listeleri Askıya Çıkıyor

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimleri için seçim takviminin belli olmasının ardından seçmen listeleri 4 Ocak itibariyla askıya çıkarılacak. Vatandaşlar listelerin askıdan kalkacağı 17 Ocak Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar itiraz edebilecek.

Seçmen Listeleri Askıya Çıkıyor

31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek olan Mahalli İdareler Seçimleri öncesi, seçim takviminin belirlenmesiyle birlikte seçim hazırlıkları hız kazanıyor. Seçmen listeleri, 4 Ocak tarihinden itibaren askıya çıkacak ve vatandaşlar, 17 Ocak Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar itirazlarını yapabilecekler.

 


Seçmen Listeleri ve Askı Süreci:

Vatandaşlar, muhtarlık bölgesi listelerini 4-17 Ocak tarihleri arasında muhtarlıklardan veya Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) internet adresinden kontrol edebilecekler. Askı sürecinde, oy kullanma günü itibarıyla 18 yaşını dolduran ve geçerli bir yerleşim yeri adresine sahip olan vatandaşların bilgileri yer alacak.

 

İtiraz Süreci ve Düzeltme İşlemleri:

Vatandaşlar, askıdan kalkacağı 17 Ocak Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar seçmen listelerine itirazda bulunabilecekler. İtirazlarını İlçe Nüfus Müdürlüğü'ne yapabilecek olan vatandaşlar, düzeltme işlemleri sonrasında istedikleri takdirde İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na başvuruda bulunabilecekler.

 

Seyyar Sandıklarda Oy Kullanma İmkanı:

Hastalığı veya engeli nedeniyle yatağa bağımlı olan seçmenler, seyyar sandıklarda oy kullanma imkanına sahipler. YSK'nın internet adresinden temin edilecek olan 'Seyyar Sandık Talep Formu' ile başvuru yapabilecek olan vatandaşlar, ilgili raporu muhtarlık aracılığıyla başvurularını gerçekleştirebilecekler.

 

Engelli Seçmenler İçin Kolaylık Sağlanıyor:

Görme veya ortopedik engeli yüzde 40 ve üzerinde olan seçmenler, 'Engelli Beyan Formu' ile başvuruda bulunabilecekler. Bu formu, ilgili İlçe Seçim Kurulu'na veya ilgili kuruma gönderilmek üzere muhtarlığa teslim edebilecek olan vatandaşlar, seçmen kütüğüne kayıtlı olarak oylarını kullanabilecekler.

 

Demokratik Haklar İçin Hazırlıklar Sürüyor:

Oy Kullanma Kolaylıkları seçmen listelerinin askıya çıkmasıyla birlikte, vatandaşlar demokratik haklarını kullanmak için hazırlıklarını sürdürüyor. Seyyar sandık imkanı, engelli seçmenlere sağlanan kolaylıklar ve itiraz süreci, mahalli idareler seçimlerine katılımı artırmayı hedefliyor.

AdminAdmin

Admin