TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 11-04-2023 12:11

Şehrimizde gölet yapımları hızlanmalı

Sivas Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar’ı makamında ziyaret etti.

Şehrimizde gölet yapımları hızlanmalı

Ziyarete Sivas Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Azimet Topçu, yardımcısı Basri Çoban, Muhasip üye Zeki Şimşek ile il ve ilçe Ziraat Odası Başkanları katıldı. 
Ziraat Odaları adına konuşan Sivas Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Azimet Topçu, Sivas ve ilçelerinde yaşanan sorun ve sıkıntılarını, TZOB Genel Başkanı Bayraktar’a iletti.
Azimet Topçu, Sivas’ta su sorunu nedeniyle şeker pancarı ve patates ekiminin belli bölgelerde yasaklandığına değinerek, “Şehrimizde gölet yapımları hızlanmalı. Aksi halde patates ve şeker pancarı gibi ürünlerde fiyat artışı engellenemez. Ayrıca şap hastalığı konusunda da kalıcı tedbirler üretilmesi konusunda ilgili kurumlara bilgi verdik. Sizlerden de destek bekliyoruz sayın Genel Başkanım” diye konuştu. 
Kangal Ziraat Odası Başkanı ve Koordinasyon Kurulu Başkan Yardımcısı Basri Çoban ise çiftçilerin bankalardan kullandığı kredilere değinerek, “Özellikle banka kredilerinde faizler silinerek kalan para 5 yıla bölünürse çiftçimiz rahat bir nefes alacaktır. Ayrıca bölgemizdeki küçükbaş hayvan üretimi konusunda desteklemelerle ilgili düzenleme yapılması gerekiyor. Sayın Genel Başkanım çiftçilerimize yönelik yürütülen çalışmalar ve her zaman yanımızda olmanız nedeniyle eli nasırlı çiftçilerimiz adına teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum” dedi.
TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Oda Başkanlarına başarılar dileyerek yeni dönemin hayırlı olması temennisinde bulundu.

AdminAdmin

Admin