GÜNDEM
Giriş Tarihi : 27-10-2023 10:50

Sivas – İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Ocak, Nisan, Temmuz ve Ekim aylarında olmak üzere yılda 4 kez yapılan İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun 2023/4 sayılı olağan toplantısı Vali Dr. Yılmaz ŞİMŞEK Başkanlığında gerçekleştirildi.

Sivas – İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

Sivas Valiliğinde (Ek Bina) gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı İhsan MASKAR, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şakir Öner ÖZTÜRK, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Hikmet CANPOLAT, İl Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürü, Tanzer ERDEM, İl Ticaret Müdürü Selim BAŞ, İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit YILDIZ ve diğer Kurul üyeleri katıldı.

 

Toplantının ilk bölümünde İŞKUR İl Müdürü Hikmet CANPOLAT Kurum faaliyetleri ve ilin işgücü piyasası verileri üzerine sunum gerçekleştirdi. Kurul adına denetim faaliyeti yapan denetim kurulunun raporları değerlendirildiği toplantıda engellilerin istihdamının artırılmasına yönelik kurul üyelerinin görüşleri alındı. 15 Aralık 2023 tarihine kadar başvuruların alınacağı Engelli ve Eski Hükümlü Hibe Desteği projelerinin artırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. Ne istihdam ne eğitimde olan gençlerin işgücü piyasasına katılımının sağlanması için gerekli faaliyetlerin görüşüldüğü toplantıda da tarımsal alandaki istihdam odaklı gelişmeler ve teşvik uygulanmaları ele alındı..

 

Toplantının ikinci bölümünde ise Milli Eğitim Müdürlüğünün alan/dal açma ve kapatma talepleri değerlendirildi. Toplantı, Kurul Üyelerinin istihdamın artırılması ve mevcut istihdamın korunmasına yönelik görüş ve önerilerinin alınmasıyla son buldu.

 

AdminAdmin

Admin