GÜNDEM
Giriş Tarihi : 30-09-2020 15:15   Güncelleme : 30-09-2020 15:15

SİVAS İTFAİYESİ’NİN TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI...

Sivas'ta İtfaiye Haftası nedeniyle gerçekleştirilen tatbikat gerçeğini aratmadı. Tatbikatta itfaiye aracının merdiveniyle 30 metre yüksekliğe çıkan itfaiye erleri Azerbaycan ve Türkiye bayrakları açarak kardeş ülkeye destek mesajı verdi.

SİVAS İTFAİYESİ’NİN TATBİKATI GERÇEĞİNİ ARATMADI...

Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından, İtfaiye Haftası nedeniyle Yenişehir Mahallesi'nde bulunan itfaiye binası önünde tatbikat düzenlendi.

 

Tatbikata Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Vali Salih Ayhan, İl Jandarma Komutanı Albay İdris Tataroğlu ve Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu ve il protokolü katıldı.

 

ŞEHİT İTFAİYE ERİ HÜSEYİN DEMİR ANILDI

 

Sivas itfaiye teşkilatının 216 yılını kutladıklarını ifade eden Sivas Belediyesi İtfaiye Müdürü Zekeriya Kayalı “Halkımızın en sıkıntılı durumlarında yanında olmaya çalışan, malları ve canlarını kendi canı pahasına korumaya çalışan bir teşkilat olarak hemşerilerimize hizmet etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu uğurda şehit olan Sivaslı itfaiye erimiz Hüseyin Demir başta olmak üzere görevi başında canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygı, sevgi ve özlemle anıyoruz. Tüm itfaiye teşkilatımızın İtfaiyeciler haftasını kutluyorum.” dedi.

 

Ardından söz alan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin “Belediyemiz farkındalık oluşturmak adına böyle bir program düzenledi. Belediyemiz İtfaiye Müdürlüğü, bir afet anında sıkıntısız olarak hizmetlerine devam ediyor. Araç gereç anlamında iyi bir noktadayız. Yeni dönemle birlikte can ve mal güvenliğini esas alarak yeni yatırımlarımız devam ediyor. Yeni gelişen teknolojiyi entegre etmek adına yeni araç alımlarımız var. Teknoloji en üst seviyede kullanarak can ve mal güvenliği noktasında sıfır risk anlayışı ile çalışıyoruz. Bu noktada yatırım programında özellikle teknolojinin getirdiği yenilikleri itfaiye teşkilatımızla buluşturmak adına yeni yatırımlarımız devam ediyor.” şeklinde konuştu.

 

Yeni itfaiye binası ihalesinin yapıldığını ifade eden Başkan Bilgin; “Belediye şirketimiz Özbelsan ihaleyi aldı. İnşallah yer teslimi ile birlikte kapalı ve açık spor kompleksiyle, idari binasıyla, eğitim alanıyla şehrimize yeni bir itfaiye binası kazandıracağız.” diyerek projede öğrenciler için yer alacak olan eğitim alanı hakkında da bilgi verdi. Bilgin öğrencilere verilecek olan eğitimlerin, Milli Eğitim Müdürlüğü, AFAD İl Müdürlüğü ve Belediye iş birliği ile düzenleneceğini söyledi.

 

Tatbikatta konuşan Vali Salih Ayhan ise, “Sivas itfaiye teşkilatı anlamında sadece yangın söndürme anında sahada olan değil, her zaman sahada olan bir teşkilat. Görev bilinci ve şuuru iyi olan teşkilatlarımızdan birisidir. İtfaiye teşkilatı Türk idari yapısının en temel, en eski birimlerinden birisidir. Osmanlılar döneminde Tulumbacılar Ocağı ve Askeri İtfaiye Teşkilatı olarak konumlanmış ve akabinde 1923 yılından itibaren belediye bünyesinde modern itfaiye teşkilatı oluşturulmuştur.” dedi.

 

Konuşmaların ardından üç aşamalı olan tatbikatın icrasına geçildi. Tatbikatta senaryo gereği bir apartmanın 4'üncü katında yangın çıktı. Çıkan yangında dumandan etkilenenler apartmanda mahsur kaldı. İtfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine gelerek itfaiye merdiveni ve atlama yatağı ile binada mahsur kalanları kurtardı. Daha sonra tatbikatta trafik kazasında araç içerisinde sıkışanlara müdahale edildi.

 

YENİÇERİ OCAĞINA BAĞLI TULUMBACILAR YANGIN SÖNDÜRDÜ

 

Tatbikatta Osmanlı Devleti'nde Yeniçeri Ocağı'na bağlı olarak çalışan tulumbacılar da geleneksel kıyafet ve ekipmanlarıyla birlikte kulübede çıkan yangınına müdahale etti.

 

KARDEŞ ÜLKE AZERBAYCAN'A BAYRAKLI DESTEK

 

Tatbikatın sonunda itfaiye erleri, itfaiye merdiveni ile 30 metre yüksekliğe çıktı. İtfaiye personeli Ermenistan ile savaş halinde olan Azerbaycan'a destek olmak için iniş sırasında Türkiye ve Azerbaycan bayrakları açtı. İki kardeş ülkenin bayraklarının açılması katılımcılardan büyük alkış aldı. İtfaiye personeli bayrakları Vali Salih Ayhan ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'e teslim etti.

AdminAdmin

Admin