GÜNDEM
Giriş Tarihi : 16-04-2023 12:34

Sivas Muhtarlar Derneği, olağanüstü kongreye gidecek

Sivas Muhtarlar Derneği Başkanı Cemalettin Arslan, bazı yönetim kurulu üyeleri ile kendisi arasında yaşanan fikir uyuşmazlıkları nedeniyle olağanüstü kongre kararı aldıklarını, bunun dışındaki söylemlerin asılsız olduğunu söyledi.

Sivas Muhtarlar Derneği, olağanüstü kongreye gidecek

Yerel yönetimin yapı taşı olan muhtarlardan oluşan Sivas Muhtarlar Derneği, olağanüstü kongreye gitme kararı aldı.

Sivas Muhtarlar Derneği Başkanı Cemalettin Arslan, bazı yönetim kurulu üyeleri ile kendisi arasında yaşanan fikir uyuşmazlıkları nedeniyle olağanüstü kongre kararı aldıklarını söyledi.

Başkan Arslan, aldıkları olağanüstü kongre kararı sonrasında kendisi hakkında dernek parasının kullanımında usulsüzlük yapıldığına dair çeşitli iddialar ortaya atılarak birileri tarafından karalama girişimleri olduğunu söyledi.

Başkan Arslan, bu iddiaların tamamen gerçek dışı olduğunu belirterek, “Derneğimiz yaklaşık 1 ay önce rutin denetim prosüdüründen geçti. Yapılan tüm incelemelerde en ufak bir usulsüzlük tespit edilmedi. Bu denetimlere ilişkin tüm evraklarımız elimizde ve isteyen herkese açık.

Hatta ben başkan seçildiğimde derneğimizin parası olmadığı gibi bazı borçları vardı. Bu borçları kapatarak diğer yandan derneğimizin kasasına da para girmesini de sağladık”dedi.

Sivas Muhtarlar Derneği Başkanı Cemalettin Arslan, yönetim kurulu üyeleri aldıkları ortak karar ile 30 Nisan Pazar günü gerçekleştirecekleri olağanüstü kongrede yeniden aday olacağını belirterek, “Hizmete talip olmak isteyenler varsa hakkımda yalan iddialarda bulunmasılar, gelip aday olsunlar” dedi.

AdminAdmin

Admin