GÜNDEM
Giriş Tarihi : 08-02-2023 14:57

Sivas Valiliği İl Afad Merkezinden Duyuru

Afet bölgesindeki vatandaşlarımız için yapılan ayni yardımlar yalnızca Valiliğimiz ve AFAD koordinesinde toplanıp sevk edilmekte olup, bunun dışında bireysel, kurumsal ve STK’lar olarak deprem bölgesine gönderilmesi düşünülen araçlarla ilgili Valiliğimiz AFAD Müdürlüğüne bilgi verilmesi gereklidir.

Sivas Valiliği  İl Afad Merkezinden Duyuru

 6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız ve 10 ilimizde çok büyük yıkımlara sebep olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki depremlerin ardından, afetten etkilenen illerimizde arama kurtarma ve yardım faaliyetlerini koordine etmek üzere İçişleri Bakanlığımız tarafından illerimize Valiler görevlendirilmiştir. Bu görevlendirmede Sivas Valimiz Dr. Yılmaz Şimşek de Malatya iline görevlendirilmiştir.

            Görevlendirmenin ardından hızla Malatya’ya intikal eden Sayın Valimiz ve beraberindeki heyet, Malatya/Doğanşehir’deki arama kurtarma ve yardım faaliyetlerini koordine etmektedir.

            Bu koordinasyon, Sivas Valiliği İl AFAD Merkezi ile yürütülmektedir. İlimizden gönderilen her türlü lojistik, gıda, giyecek, yakacak vb. Malatya’daki ekiplerimizce karşılanıp koordine edilmektedir ve kayıt altına alınmaktadır.

 Depremden etkilenen her ilimizde de AFAD ekiplerimiz koordinasyonu bu şekilde sağlamaktadır. Bu tür durumlarda her zaman en yüksek hassasiyeti gösterip kenetlenmesiyle insanlığa örnek olan milletimiz bu elim hadisede de yine asil duruşunu ortaya koymuş ve canhıraş bir şekilde deprem bölgelerine yardıma koşmaya devam etmektedir.

            Süreç içerisinde vatandaşlarımız, STK’larımız deprem bölgesine yardımlarını ulaştırmıştır. Gelinen süreçte Sivas Valiliği İl AFAD Merkezi tarafından ilimizden gönderilen yardımların takibi ve koordinasyonu için aşağıdaki kararlar alınmıştır.

 

  1. Malatya ili dışındaki illere yardım yapmak isteyen vatandaşlarımız, odalarımız, STK’larımız gidecekleri il ve ilçeden kendilerini karşılayıp yardımları teslim alacak resmi bir muhatap olduğunu Sivas Valiliği İl AFAD Koordinasyon Kurulumuza bildirecektir.

 

  1. Afet bölgesindeki vatandaşlarımız için yapılan ayni yardımlar yalnızca Valiliğimiz ve AFAD koordinesinde toplanıp sevk edilmekte olup, bunun dışında bireysel, kurumsal ve STK’lar olarak deprem bölgesine gönderilmesi düşünülen araçlarla ilgili Valiliğimiz AFAD Müdürlüğüne bilgi verilmesi gereklidir.

 

  1. Yardım için gidecek aracın şoför bilgileri (Ad, Soyad, TC Kimlik No, İletişim No) ve araç plakası da bildirilecektir.

 

  1. AFAD Koordinasyon Kurulumuzca düzenlenen “Araç İzin Belgesi” ile yola çıkılacaktır.

 

 

 

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

AdminAdmin

Admin