GÜNDEM
Giriş Tarihi : 08-07-2023 14:37

Sivas’ın O İlçesindeki Sudan Şifa Fışkırıyor

Sivas'ın Akıncılar İlçesi’nde şifalı olduğuna inanılan suyun sosyal medyada gündeme gelmesi ile birlikte vatandaşlar adeta bölgeye akın ediyor.

Sivas’ın O İlçesindeki Sudan Şifa Fışkırıyor

Sivas merkeze 151 kilometre uzaklıkta bulunan Akıncılar İlçesi Doğantepe Köyünde erenlerden olduğu düşünülen Bahattinşeyh Türbesi yakınında ki suyun şifalı olduğu ve birçok hastalığa iyi geldiğine inanılıyor.

Şifalı olduğuna inanılan edilen suyun kısa süre önce sosyal medyada gündeme gelmesinin ardından vatandaşlar bölgeye akın ediyor.

Suyun konuşma bozukluğu dahil bir çok rahatsızlığı tedavi ettiğini dile getiren köy sakinlerinden biri, “Buraya gelip abdest alıyorlar, duş alıyorlar, adından yukarı da bulunan türbeyi ziyaret ediyorlar.

Su, kaplıca suyu olduğu için kükürtlü. Suya eliniz değdiği anda bir farklılık hemen hissediyorsunuz Buraya çevre illerden sık sık ziyarete geliyorlar” dedi.

Yigidolog isimli bir sosyal medya kullanıcı ise paylaşımında şu ifadelere yer verdi:  “Tecrübe ile sabit. Bizzat yaşadım. 'S'lere 'T' diyen bir çocuk için burayı önerdiler.

Götürdük, bu suyun altında güzelce çimdirdik. İki yudum da içirdik. Dönüşte arabada 'Mıtır' diyen çocuk 'Mısır' dedi.  O sorundan kurtulduk elhamdülillah. Böyle manevi atmosferli ve şifa membaı burası”dedi.

AdminAdmin

Admin