GÜNDEM
Giriş Tarihi : 16-07-2023 14:55   Güncelleme : 16-07-2023 14:57

Sivas’ın Turizmine Darbe Vuruluyor

Ankara-Sivas Hızlı Tren Seferlerinin 26 Nisan tarihinde başlaması ile birlikte şehrimize gelen yerli ve yabancı turist sayısında artış yaşanmaya başlandı. Ancak, Sivas’a gelen yerli ve yabancı turistler, gezilip, görülecek birçok yer olmasına rağmen yön tabelası mağduriyeti yaşıyor.

Sivas’ın Turizmine Darbe Vuruluyor

Sivas’a gelen yerli ve yabancı turistler, yön tabelası mağduriyeti yaşıyorlar. Turistler, bu nedenle gitmek istedikleri gezilip, görülecek yerleri, turistik noktaları, bulmakta oldukça zorlanıyor.

Özellikle 26 Nisan tarihinde hizmet vermeye başlayan Ankara-Sivas Hızlı Tren hattı sonrasında şehrimizde yerli ve yabancı turist sayısının artması ile birlikte yön tabelası eksikliği çok daha fazla hissedilmeye başlandı.

Birçok ilde karekod ile akıllı rehberler haline getirilen yön tabelalarının eksikliği Sivas’ta derinden hissediliyor.

Barındırdığı muhteşem eserlerin yanı sıra Sivas’a daha fazla değer katması için büyük maliyetler ve emeklerle hayata geçirilen Hamidiye Millet Bahçesi, Sanayi Mektebi Müzesi, Zanaatkârlar Çarşısı, Şehir Müzesi, İsmet Yılmaz Eğitim Müzesi, Sıcak Çermik Altınkale, Tarihi Gökmedrese Vakıf Müzesi, Kangal Köpeği Üretim ve Eğitim Merkezi’ni hatta Hızlı Tren Garı’nı gösteren yön tabelası dahi ilimizde bulunmuyor.

AdminAdmin

Admin