SAĞLIK
Giriş Tarihi : 22-06-2023 14:37

Sivas'ta Hayvan Ölümlerinin Nedeni Açıklansın

Sivas Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Azimet Topçu, Tarım İl Müdürlüğüne hayvan ölüm sayılarını sorarak, “Bu ölümlerin nedenlerini açıklamalarını bekliyoruz” dedi.

Sivas'ta Hayvan Ölümlerinin Nedeni Açıklansın

Sivas Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Şarkışla Ziraat Odası Başkanı Azimet Topçu, hayvan pazarı ve şap hastalığıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılan ve Kurban Bayramı’nda Sivas genelinde hayvan pazarlarının kapatılmasına değinen Başkan Topçu, “Şap hastalığı nedeni ile önlem amaçlı Kurban Bayramı öncesinde hayvan sirkülasyonunu azaltarak hastalığın yayılması amacı ile kurban pazarlarının kapatıldığı belirtildi. Türkiye’nin en büyük hayvan pazarı olan Şarkışla hayvan pazarı da şap hastalığı nedeni ile Kurban Bayramı öncesinde kapalı hale getirildi. Aç kapa, aç kapa yapıyorlar. Çevre iller açık, Sivas geneli kapalı. Eğer Pazarı 2 hafta açmasalardı hastalık tamamen bitecekti. Ama aç kapa, aç kapa, kafalarına göre oturdukları yerden analizler yaptıkları için sahadan bihaberler maalesef” dedi.

HASTALIKTAN KAÇ HAYVAN ÖLDÜ AÇIKLAYIN

Başkan Topçu, Tarım İl Müdürlüğünün tarımda olduğu gibi hayvancılık konusunda da etkisiz kaldığına vurgu yaparak, “İlimizde şap hastalığıyla ilgili ne yazık ki sıkıntılar var. Şimdi sormak istiyorum; Aşılardaki gecikmelerin nedenleri nelerdir? Büyükbaş hayvanların aşılamasında sürekli aksaklık yaşanıyor. Sivas genelinde hastalıklardan ölen hayvan sayısı nedir kaç adettir? Yetiştiricilerin zararı ne kadardır ve bu nasıl karşılanacak? Sivas tarım ve Orman Müdüründen açıklama bekliyoruz” şeklinde konuştu.

 

AdminAdmin

Admin