GÜNDEM
Giriş Tarihi : 11-09-2023 17:53

Sivas’ta Öğrenciler Eğitim-Öğretime Halay Çekerek Başladı

Sivas’ta 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı açılışı davul, zurna ve halay eşliğinde yapılırken yöresel kıyafet giyen öğrencilerin halay performansı izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

Sivas’ta Öğrenciler Eğitim-Öğretime Halay Çekerek Başladı

Sivas'ta 138 bin 808 öğrenci, 10 bine yakın öğretmen 669 okulda ders başı yaptı. 2023-2024 yılı eğitim-öğretimin açılışı dolayısıyla İlköğretim Haftası Kutlama Etkinliği, Âşık Veysel İlk/Ortaokulunda gerçekleştirildi.

Âşık Veysel İlk/Ortaokulunda düzenlenen programa Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, il protokolü ile öğrenci ve veliler katıldı.

Sivas’ın çiçeği burnunda İl Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, ülkemizin en büyük zenginliği olan gençlerin akademik olarak da donanımlı bir şekilde ülkemize kazandırılması gerektiğini söyledi.

İl Millî Eğitim Müdürü Necati Yener, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu süreçte değerlerimizden hiçbir taviz vermeden çocuklarımıza cesareti, adaleti, edebi, milli ve manevi değerlerimizi öğreteceğiz. Öğretmek durumundayız. Mecburuz, çünkü ülkemizin geleceği bizlere emanettir” dedi.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise yeni eğitim ve öğretim yılının eğitim camiasına, öğretmenlere, öğrencilere ve velilere hayırlı olmasını dileyerek, “Yeni eğitim ve öğretim yılının açılışını Aşık Veysel İlk ve Ortaokulu’ndan gerçekleştiriyoruz.

Bugün çocuklarımızı geleceğe ne kadar iyi hazırlarsak Türkiye yüzyılının çok daha güçlü inşa edileceğine hepimiz şahit olacağız. Çocuklarımıza daha iyi eğitim verebilmek için başta fiziki şartları iyileştirmek olmak üzere okullarımızı teknoloji ile donattık” ifadelerini kullandı.

GELECEĞİMİZİN TEMİNATI ÇOCUKLARIMIZA BAŞARILAR DİLİYORUM

Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, "Şüphesiz ki millet olarak en büyük sermayemiz, en büyük kaynağımız insan gücümüzdür. Bugünün ve geleceğin dünyasında söz sahibi olmak istiyorsak, bu gücü en iyi şekilde kullanmak zorundayız.

En kıymetli varlıklarımızı evlatlarımızı çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknoloji ile buluştururken onları millî ve manevi değerlerimizle de donatmalıyız. Milletimizin en büyük varlığı olan değerlerimizi gelecek kuşaklara aktarmanın ilk şartının tarihine, milletine, devletine, bayrağına, vatanına bağlı nesiller yetiştirmekten geçtiğini aklımızdan çıkarmamalıyız.

Bu sebeple ülke olarak en temel amacımız çocuklarımızın millî ve manevi değerleri önceleyen, nitelikli ve kaliteli bir eğitim almalarıdır. Bu bağlamda memnuniyetle görüyoruz ki ülkemiz genelinde olduğu gibi, ilimizde de çok ciddi fiziki ve beşeri eğitim yatırımlarına imza atmaktayız." diye konuştu.

HEDEF PROJEMİZİ DAHA İYİ NOKTALARA TAŞIYACAĞIZ

Sivas Valiliği himayelerinde devam eden HEDEF Projesi'ni daha iyi noktalara taşıyacaklarını belirten Vali Şimşek, "Bu kapsamda eğitimde kalitenin ve başarının yakalanması hedefi ile büyük bir heyecanla başladığımız yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın akademik başarısı, çeşitli sosyal, sportif ve kültürel etkinliklerin yürütülmesi ve ilimizin başarı seviyesinin arttırılmasına dönük olan HEDEF Projemizi de daha iyi noktalara taşıma gayretindeyiz.

İnşallah!  Bu projeler ve yatırımlar artarak devam edecek,  geleceğimizin teminatı çocuklarımız ve gençlerimiz geleceğe en iyi şekilde hazırlanacaktır." dedi.

 

Konuşmaların ardından öğrenciler çeşitli gösteriler sundu. Vali Yılmaz Şimşek'in temsili okul zilini çalmasının ardından çocuklar sınıflarına koştu. Sınıfları gezerek çocuklarla sohbet eden Vali Şimşek, öğretmenler ile de bir araya gelip, yeni eğitim-öğretim yılında sağlık ve başarı dileklerini iletti.

AdminAdmin

Admin