Yaşam
Giriş Tarihi : 21-08-2023 02:20

Sivas'tan İstanbul'a Giden Yolcu Otobüsü Şarampole Uçtu

#sondakika Sivas'tan İstanbul'a giden Yolcu Otobüsü Şarampole Yuvarlandı. 11 Kişi Öldü Çok Sayıda Yaralı Var.

Sivas'tan İstanbul'a Giden Yolcu Otobüsü Şarampole Uçtu

Gecenin en hacı haberi Yozgat’tan geldi. Sivas’tan İstanbul’a giden yolcu otobüsü Yozgat’ın Sorgun İlçesinde şarampole uçtu. Kazada 11 kişi hayatını kaybederken 16 kişide yaralandı.

 

58 ADA 924 plakalı Kamil Koç firmasına ait yolcu otobüsü İstanbul’a gitmek için Sivas’tan hareket etti. Akşam saatlerinde Sorgun’daki Mükremin Kavşağı yakınında kontrolden çıkan yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı.

Kazanın ardından olay yerine gelen Jandarma ekipleri ve çok sayıda sağlık görevlisi yaralananlara ilk müdahaleyi yaptı. Kazada ilk etapta 11 kişinin hayatını kaybettiği 16 kişinin de yaralandığı tespit edildi. Kazada hayatını kaybedenlerin kimliği ile ilgili ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, kazadan sonra olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Özkan yaptığı açıklamada ;

“Maalesef elim bir kazayla karşı karşıyayız. İlk verilen bilgilere göre Sivas’tan İstanbul’a gitmekte olan bir firmaya ait otobüsümüz geldiği ters istikametten yolun karşı şeridine geçerek şarampole yuvarlanmış. Maalesef hayatını kaybeden, yaralanan arkadaşlarımız var. Arkadaşlarımız olayın ilk anından itibaren burada bizimle beraber. Emniyetimiz, jandarmamız, AFAD’ımız, Kaymakamımız tüm birimlerimizle burada. Hayatını kaybeden ve ölen vatandaşlarımızı olay yerinden çıkarmış durumdayız. Yaralılarımızı, Yozgat ve Sorgun’daki hastanelerimize sevk etmiş vaziyetteyiz. Yine dikkatsizlikten kaynaklanan kaza olduğunu düşünüyoruz. Peşi sıra yapılan incelemelerde durum netleşecektir.” ifadelerini kullandı.

 

  

 

 

AdminAdmin

Admin