SİYASET
Giriş Tarihi : 15-03-2023 12:32   Güncelleme : 15-03-2023 14:22

Siyasette trafik hızlandı, Ömer Duman aday mı?

İsmi Sivas’ta tüm platformlarda ve siyasi kulislerde milletvekilliği için sıklıkla geçen Ömer Duman, şehrimizden aday olmak amacıyla istifa edip etmeyeceği merak ediliyor.

 Siyasette trafik hızlandı, Ömer Duman aday mı?

Yüksek Seçim Kurulu'nun, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçim'inin 14 Mayıs'ta yapılması ve milletvekili adayı olmak isteyen kamu görevlilerinin istifa tarihi olarak 16 Mart’ı belirlemesinin ardından siyasette trafik hızlandı.

Kamu görevlileri 16 Mart çarşamba gününe kadar istifa etmesi gerekirken gözler Sivas’ın yetiştirdiği önemli bürokratlara çevrildi.

Sivas´ın yetiştirdiği önemli isimlerden birisi olan ve ilimizi başarı ile temsil eden Ömer Duman’ın adı muhtemeli Ak Parti Milletvekili aday adaylarının arasında geçiyor.

Bu nedenlerle Sivas’ta yapılan kamuoyu yoklamaları ve anketlerde ismi sürekli çıkan Ömer Duman, siyasi olarak her kesimden oy alabilecek kişilerden biri olarak dikkat çekiyor.

İsmi Sivas’ta tüm platformlarda ve siyasi kulislerde milletvekilliği için sıklıkla geçen Ömer Duman, şehrimizden aday olmak amacıyla istifa edip etmeyeceği merak ediliyor.

Ülkesine ve milletine bürokrat olarak yaklaşık 30 yıldır çeşitli görevlerde hizmet eden ve son Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Üyesi olarak görev yapmış olan Ömer Duman’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Milletvekili olarak gidip kendi şehrine de hizmet etmesi gerektiği  kamuoyunda dillendiriliyor.

 

 Ömer Duman Kimdir;

1965 yılında Sivas’ta doğan Ömer Duman, 1988 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümünden mezun oldu.

2013 yılında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Kamu Yönetimi Yüksek Lisansını tamamladı.

Maliye Bakanlığı Muhasebe Denetmen Yardımcısı, Maliye Bakanlığı Hesap Uzman Yardımcısı, Hesap Uzmanı ve Baş Hesap Uzmanı, Ankara Defterdar Yardımcısı, Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanı, Maliye Bakanı Danışmanı, Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürü ve Sayıştay Başsavcısı olarak görev yaptı.

Akabinde T.C. Maliye Bakanlığı Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulundu. Değişik zaman dilimlerinde ikinci görev olarak çeşitli KİT’lerin Yönetim ve Denetim Kurulu üyesi olarak görev yaptı. Aynı zamanda 2004-2006 yılları arasında İç Denetim Koordinasyon Kurulu Üyeliği ve 2006-2009 yılları arasında da aynı Kurulun Başkanlığını yaptı.

2008-2011 yılları arasında Uluslararası Devlet Muhasebesi Standartları Kurulu (International Public Sector Accounting Standards Board/IPSASB) üyeliği görevini de yürüttü. Vergi ve denetimle ilgili yayınlanmış eserleri, değişik dergilerde yayınlanmış çok sayıda yazı ve makaleleri bulunmaktadır. İngilizce bilmekte olup evli ve üç çocuk babasıdır.

 1 Mayıs 2015-30 Nisan 2017 tarihleri arasında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Denetleme Kurulu Üyesi olarak görev yapan Ömer Duman, 1 Mayıs 2017 tarihinden itibaren Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Banka Meclisi Üyesi, 25 Temmuz 2017 tarihinden itibaren ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu Üyesi olarak görev yaptı.

AdminAdmin

Admin