SİYASET
Giriş Tarihi : 26-02-2023 17:43   Güncelleme : 26-02-2023 21:21

Suhr Alperenler Camii’nin açılışı gerçekleştirildi

İsviçre Alperen Ocakları’na bağlı olarak faaliyet gösteren Suhr Alperenler Camii görkemli bir merasimle açıldı.

Suhr Alperenler Camii’nin açılışı gerçekleştirildi

Avrupa Nizam-ı Alem Federasyonu İsviçre Alperenler Ocağı, Suhr Alperenler Camii (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici ve Avrupa Nizam-ı Alem Federasyonu Genel Başkanı Erol Yazıcıoğlu'nun katılımıyla görkemli bir merasimle açıldı.

Türkiye’nin yaşadığı deprem felaketinin yaşandığı bir dönemde milli birlik ve beraberliğin önemi ve Alperen Ocaklarının birlik ve beraberlik konusundaki çalışmalarının daha da önem kazandığı vurgulandı.

Alperenler Camii’nin açılışına Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Türkiye dışındaki Türklerin vatanlarıyla olan bağlarının kuvvetlenmesi gelecek nesillere Türk kültürünün aktarılması için Alperen Ocaklarının önemine değinerek, ‘’Siz birlik ve beraberlik içerisinde olduğunuz zaman biz de güçlü oluruz.  Deprem felaketinde Avrupa’da yaşayan insamızın yardımseverliğini görerek gururlandık. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde bu felakettin de üstesinden geleceğiz. Aşılışını yaptığımız Alperenler Camii’nin İsviçre’de yaşayan insanımıza ve dindaşlarımıza hayırlı olsun.’’

Açılış merasimini selamlama konuşmasını ev sahibi Suhr Alperenler Camii Başkanı Ceyhan Aydın yaptı. Avrupa Nizam-ı Alem Federasyonu Genel Başkanı Erol Yazıcıoğlu, Türkiye’de yaşanan depremden felaketine değinerek, ‘’Depremde sadece depremzedeler değil, bizde enkazın altında kaldık, yüreğimiz yandı. Millet olarak zor zamanlarda ayağa kalkmasını biliriz. Depremin ilk günüden itibaren devlet millet kaynaşması sergiledik. Şehirlerin enkazını kaldırmak ve yeni şehirleri kurarak kardeşlerimizin yanında yer alacağız’’ dedi.

Suhr Alperenler Camii’nin açılışına Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Avrupa Nizam-ı Alem Federasyonu Genel Başkanı Erol Yazıcıoğlu, Schaffhausen Millet vekili İbrahim Taş, MÜSİAD İsviçre Başkanı Şeref Yıldız, TİSAB Başkanı Mehmet Göktaş, ETH öğretim üyesi Mustafa Çavuşoğlu ve Avrupa ülkelerinden gelen çok sayıda Ocak başkanı hazır bulundu.

 

 

AdminAdmin

Admin