GÜNDEM
Giriş Tarihi : 05-04-2021 14:34   Güncelleme : 05-04-2021 14:34

TCDD nin HOLDİNG’LEŞMESİ KURUMUN BİTİRİLMESİ ANLAMINDADIR

Ulaştırma Ve Demiryolu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Abdullah PEKER Yaptığı açıklamada; Teknolojik altyapı ve hizmet süreçleri bakımından gelişmiş, dijitalleşmiş, güvenli bir demir yolu için Yerli ve milli teknolojileri üretebilen TÜRASAŞ fabrikalarının potansiyeli yüksektir dedi.

TCDD nin HOLDİNG’LEŞMESİ KURUMUN BİTİRİLMESİ ANLAMINDADIR

Ulaştırma Ve Demiryolu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Abdullah PEKER Yaptığı açıklamada; Teknolojik altyapı ve hizmet süreçleri bakımından gelişmiş, dijitalleşmiş, güvenli bir demir yolu için Yerli ve milli teknolojileri üretebilen TÜRASAŞ fabrikalarının potansiyeli yüksektir. 

Milli ekonomiye daha etkin katma değer katabilmek için, Türkiye’deki demiryolu sektörünün yeniden düzenlenmeye ihtiyacı vardır.   bizim istediğimiz düzenlemede Yöneten istihdam eden denetleyen Devlet olmalıdır.

TCDD yetkilileri tarafından yapılan kaçak göçek açıklamada yapılmak istenilenleri, açıkça anlatamayıp Personele başka Kurumları işaret etmektedirler.

 

Size Bir Örnek vereyim Sivasta Tüdemsaş vardı Genel Müdürlük olarak görev yapıyordu bir yıl önce kapatıldı Yerine TÜRASAŞ getirildi Aradan bir yıl geçmeden Reform adı altıda bu kurumda birtirilmek istenmektedir. Sivaslıları göreve Davet ediyoruz. Gişden gidene en son Türasaş hedefte.Personel eksilterek iş verimini düşürerek bu nasıl yeniden yapılanma bu nasıl kurumun geliştirilmesi Demiryolu reform sürecinde mevcut çalışanlarının haklarının harfiyle korunması gerekmektedir. Nakil isteyen personelin gerekli kolaylığın sağlanması, aynı işyerinde kalmak isteyen personelin de sosyo - ekonomik durumunun korunması gerekmektedir.

Reformun getirdiği yenilikler memur işçi özel şirket çalışanlarının iş güvencesini sağlayacak şekilde ve nakil olabilme durumunu da göz önünde bulunarak yasaların çıkartılması çalışanlar olarak kabul edilebilir reform olacaktır. Zira demiryolunun ekonomiye büyük katkısı olacağı bilincinde olan canla başla çalışma isteği, Türk milletinin daha iyi refah ve medeniyet yollarını inşa edecek olan demiryollarını cumhuriyetten kalan bir miras olarak görmektedir. Devletimizin vermiş olduğu bu ekonomik yapılanmaları sivil toplum kuruluşların görüşlerini alınarak yola devam edilmesi en doğru karar olacaktır.

 Udem Haksen olarak daima devletimiz yanında, olarak yanlış Projelere dur demektir Yetkili olduğunu her fırsatta söyleyen üç maymuncu Sendikalardan yine hiçbir ses çıkmıyor kardeşim Sendikamızsınız yoksa Siyasi bir kurumusunuz. Siz Yetkili oldunuz olalı Memurlar fakirleşti Siz yetkili oldunuz olalı TCDD bitti bu nasıl Sendikacılık biraz utanın Türk varlığını ve değerlerini en iyi şekilde temsil etmeye devam edecektir.TCDD Personelini ve Türasaş Adapazarı ,Eskişehir Türasaş ve Sivas Türasaş Personellerine ve Bu ilde yaşayan vatandaşlarımızı bu projenin iptali için Güç birliği yaparak engellemeye davet ediyoruz dedi.

 

DEMİRYOLU ÜLKEYE REFAH VE ÜMRAN TEVLİD EDER

                                                                  M KEMAL ATATÜRK

AdminAdmin

Admin