EKONOMİ
Giriş Tarihi : 05-12-2023 17:21   Güncelleme : 05-12-2023 17:24

Torba Yasa içeriği netleşiyor!

3600 ek gösterge, Bağkur 7200 prim, 5 yıl erken emeklilik, taşerona kadro...

Torba Yasa içeriği netleşiyor!


Türkiye'de ekonomik düzenlemeleri içeren ve büyük bir merakla beklenen torba yasa, Meclis'e sunulacak. Özellikle memur, emekli maaş zammı gelişmeleri, Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulması, faizsiz evlilik kredisi ve ev hanımlarına emeklilik, Bağkur prim eşitlemesi gibi düzenlemeler bekleniyor.

AK Parti Grup Başkanı Güler: Toplumumuz için önemli düzenlemeler içeren 80 maddelik yasa teklifimizi bugün Meclis Başkanlığına sunuyoruz.Teklif uluslararası ekonomiye destek sağlamayı amaçlıyor. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla çalışan emeklilere de 5 bin TL verilmesine ilişkin detaylı bir çalışma var. Kapsamı ve detayları çalışma sonrasında ortaya çıkacak. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmek üzere torba yasa Meclis'e geldi.

80 maddelik torba kanunda dikkat çeken başlıklar şöyle:

 

Fahiş fiyata katlamalı ceza: Deprem bölgesindeki illerde fahiş fiyat artışlarına katlamalı ceza uygulanacak.

 

İlk konut hariç: Banka Sigorta ve Muameleleri Vergisi konut kredileri istisnası sadece ilk konut için geçerli olacak. Diğer konutlardan BSMV alınacak.

 

Sosyal medya fenomenleri: Sosyal medya fenomenlerinin vergilendirilmesi yeniden düzenleniyor.

 

KKM'de süre uzatılıyor: KKM hesaplarından elde edilen gelirlere sağlanan kurumlar vergisi istisnasının süresi 30 Haziran 2024 tarihine kadar uzatılıyor.

 

Ceza ödemeden çıkış yok: Yurtdışında yaşayan Türkler trafik cezalarını ödemeden çıkış yapamayacak.

Bu konu başlıklarına ek olarak ev hanımlarına emeklilik, evlilik kredisi, taşerona kadro gibi konular da torba yasa içeriğinde araştırılıyor.

AdminAdmin

Admin