GÜNDEM
Giriş Tarihi : 19-09-2023 13:17

Yazıcıoğlu’nun sevenleri 14 yıldır bıkmadan usanmadan bunu yapıyor

BBP’nin şehit genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun Sivas’taki sevenleri, Yazıcıoğlu için 14 yıldır her cuma günü yaklaşık 500 kişiye öğle yemeği veriyor.

Yazıcıoğlu’nun sevenleri 14 yıldır bıkmadan usanmadan bunu yapıyor

BBP’nin şehit genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun Sivas’taki sevenleri, Yazıcıoğlu için 14 yıldır her cuma günü yaklaşık 500 kişiye öğle yemeği veriyor.

Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) şehit genel başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun memleketi Sivas’ta sevenleri, Yazıcıoğlu’nun anısını yaşatmak adına vefatından hemen sonra kurdukları Deniz Yıldızları Derneği ile yaklaşık 14 yıldır her cuma günü yaklaşık 500 kişiye yemek veriyor.

Türk siyasetinin yeri dolmayacak isimlerinden olan Muhsin Yazıcıoğlu ile aynı helikopterde hayatını kaybedenlerin yakınlarının da bulunduğu dernek, Yazıcıoğlu ve arkadaşlarının cenaze işlemleri sonrası başlatılan yemek dağıtma geleneğini 14 yıldır ara vermeden sürdürdü. Ramazan aylarında da yolculara, öğrencilere, evlerine yetişemeyenler ve maddi durumu yetersiz olanlara iftar yemeği veren dernek, normal günlerde ise her cuma günü cuma namazı çıkışı bu uygulamasını sürdürüyor.

Tarihi Ulu Cami’nin yanında bulunan dernek binası önünde her cuma namazı çıkışı uzun kuyruklar oluşuyor. İmkanlar ölçüsünde kimi günler misafirlere sadece çorba ikram ediliyor kimi günlerde ise çorbasından tatlısına kadar 3-4 çeşit ikramda bulunuluyor.

Derneğin Kurucu Başkanı Nurdan Erdoğan, 25 Mart'ta elim bir kazada kaybettiğimiz Sayın Muhsin Yazıcıoğlu'nun anısına kurulmuş olan Deniz Yıldızları Derneği, onun hayattayken inandığı değerleri korumak ve yaşatmak amacı ile faaliyet göstermeyi kendisine gaye edinmiştir.

Belki sahile vurmuş bütün deniz yıldızlarını tekrar denize atmak konusunda muktedir olamayabiliriz ancak bir deniz yıldızını denize atarak onun için bir şeyleri değiştirebilirsiniz.

Deniz Yıldızları Derneği de bu düstur ile yola cıkmıştır, sürdüreceği faaliyetler ile bir kişinin dahi olsa hayatında olumlu değişikler yapmayı hedeflemektedir. Bu değişiklikleri öncelikle ve özellikle kültür, sanat ve eğitim alanındaki çalışmalar ile gerçeleştirmeyi amaçlamaktadır.

Derneğimizin kuruluş tarihi olan 31 Mart tarihi de özellikle seçilmiştir. Bir tohum toprağa düştüğünde yeni filizler verecektir, Sayın MuhsinYazıcıoğlu'nu toprağa verdiğimiz tarih olan 31 Mart'ta kurulmuş olan Deniz Yıldızları Derneği de onun ardından ortaya çıkan ilk filiz olarak değerlendirilebilir.

AdminAdmin

Admin