YEREL
Giriş Tarihi : 05-02-2023 12:37

2019’dan bugüne ibadete açılmayı bekliyor

Yüceyurt Mahallesi’nde bulunan Yeşil Camii 3 yıldır açılmayı bekliyor

2019’dan bugüne ibadete açılmayı bekliyor

1970 yılında Yüceyurt Mahallesi sakinleri tarafından yapılan Yeşil Camii, 2019 yılında hayırsever Ali Kars tarafından 10 daire karşılığında bir müteahhitle anlaşarak yıkılarak yerine yeniden camii olarak yapıldı. 2019 yılının sonunda yapımı tamamlanan cami ne yazık ki aradan geçen 3 yıla rağmen ibadete açılmadı.

İbadete hazır hale getirilen ama ruhsat sorunu olan Yüceyurt Mahallesi Yeşil Camii’nin 3 yıldır hizmete açılmamasına tepki gösteren mahalle sakinleri, “Doğalgaz, su ve elektriklerin bağlanması gerekiyor. Ayrıca ruhsat sorunu da bulunmaktadır. Bizler camimizin biran önce açılarak görevini yerine getirmesini istiyoruz” dediler.

TERAVİYİ BURADA KILALIM

Mübarek üç aylara girdiklerini, yaklaşık 45 gün sonra Ramazan ayına gireceklerini ifade eden mahalle sakinleri, “Camimiz yapıldı ama açılmadı. Hiç olmazsa Ramazan ayına kadar tesisat sorunlarının çözülerek ruhsat biran önce alınsın. Böylece Ramazan ayına camimize kavuşalım” şeklinde konuştular.

MÜFTÜLÜĞE ÇAĞRI

Sivas Müftülüğünü göreve davet eden mahalle sakinleri, “Yıkılan eski camimizin yerine yenisi yapıldı. Aradan geçen yıllara rağmen cami açılmıyorsa bu konuda Sivas Müftülüğü’nün gerekli çalışmaları yapmasını biz bekliyoruz. Sorunlar varsa gereği yapılsın ve camimiz ibadete açılsın istiyoruz” ifadelerini kullandılar.

AdminAdmin

Admin