EĞİTİM
Giriş Tarihi : 27-12-2023 17:46

2024 yılı mutlu ve sevginin arttığı, acıların olmadığı bir yıl olur

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Onur Feridun Bozyiğit, 2023 yılının hem ülke hem de eğitim camiası açısından zor bir yıl olduğuna vurgu yaparak, “2024 yılında ülkemiz ve eğitim camiasının yeni yılını kutluyor, mutlu, huzurlu bir yıl diliyorum” dedi.

2024 yılı mutlu ve sevginin arttığı, acıların olmadığı bir yıl olur

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Onur Feridun Bozyiğit, yeni yıl mesajı yayınladı.
Geçtiğimiz günlerde yaşanan terör saldırılarına da değinen Bozyiğit, “12 kahraman askerimiz hain bir saldırı sonucu şehit oldu. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı. 
2023 yılında Türkiye’de meydana gelen yüzyılın faciası denilen deprem hadisesinin eğitim camiasını da derinden sarstığını dile getiren Bozyiğit, “Hepimizin malumu olduğu üzere 11 ili etkileyen deprem felaketinin yıkıcı etkileri eğitimde de derin izler bıraktı. Binlerce öğrencimiz hayatını kaybetti, öğretmenlerimiz yaşamını yitirdi. Okullar yıkıldı. Pandemi döneminde başlayan eğitimdeki sarsıntı ne yazık ki bu üzücü hadise ile de bölgedeki öğrencilerimizde ciddi travmalara neden oldu. Bu yaraları devletimiz sarıyor. Bizlerde elimizden geldiğinde destek olmaya çalışıyoruz. Umuyorum ki özellikle deprem mağduru öğrencilerimiz ve eğitim camiamız için 2024 yılı mutlu ve sevginin arttığı, acıların olmadığı bir yıl olur” diye konuştu. 
Dünyanın ölen Filistinli çocuklar karşısında sessiz kalmaya devam ettiğine dikkat çeken Bozyiğit, “Gazze Milli Eğitim Bakanlığının geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşım bir eğitim olarak beni derinden sarstı. Gazze Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı "Tüm öğrencilerimizin ölmesi sebebiyle 2023-2024  eğitim öğretim dönemimiz sona etmiştir" açıklama Filistin'deki insanlık dramının ortasındaki çocukların, bırakın eğitim haklarından en temel hakları olan yaşama haklarından dahi ellerinden alındığının en net göstergesidir. Savaşlar en çok çocukları mağdur ediyor. Savaş sebebiyle ya çocuklar ölüyor ya da çok büyük acılarla, travmalarla yaşamak zorunda kalıyor. Ve artık onlar bir  çocuk değil, yüreğinde dayanılmaz acılarla yaşamak zorunda kalan çocukluğu ellerinden alınan bireyler olarak yaşamaya çalışıyorlar” şeklinde konuştu.
2024 yılının tüm dünyaya huzur ve mutluluk getirmesini temenni eden Bozyiğit, "2024 yılı güzel olaylar yaşayacağımız, bütün dünyada insan haklarının, demokrasinin, adaletin, hukukun üstünlüğünün sağlandığı, barış ve dostlukların çoğaldığı; savaşların, çatışmaların ve katliamların son bulduğu, çocukların mutlu olduğu, dünya huzurunun sağlandığı, sevgi ve barışın hüküm sürdüğü bir yıl olur"  dedi.

AdminAdmin

Admin