EKONOMİ
Giriş Tarihi : 08-05-2023 14:12

Adaletsizlik Ortadan Kalktı

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, yapılan düzenleme ile esnafın da 7.200 gün primle emekli olabileceğini açıkladı

Adaletsizlik Ortadan Kalktı

Binlerce insanın beklediği ve geçtiğimiz ay içerisinde yürürlüğe giren EYT düzenlemesinde esnafların mağduriyetinin giderilmemesi nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını ifade eden Sesob Başkanı Hakan Demirgil, yapılan haksızlığın Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile sona erdiğini ifade ederek, “SSK ve Bağkur arasında primlerde sıkıntı yaşanıyordu. Esnafımız 9s b.in gün primi ödemek zorunda olurken. SSK’lılar ise 7. 200 günde emekli oluyordu. Esnaflarımız kendi imkanlarıyla prim ödemesine rağmen SSK primlerinden daha fazla prim ödemek zorunda kalıyordu.

 

 Yapılan EYT düzenlemesinde de yine esnaflarımız mağdur olmuştu. Esnaflarımızın sorun ve sıkıntılarını sürekli gündeme taşıyoruz. Siyasi partilerimizin milletvekilleri ve adayları ile de sürekli esnafımızın sıkıntılarını gündeme taşıdık. Genel başkanımız sayın Bendevi Palandöken’de bu konuda hükümet nezdinde gerekli çalışmalar yaptıktan sonra esnafımızın mağduriyeti giderilmiştir.

EYT düzenlemesinden faydalanamayan  çok sayıda esnaf ve sanatkarlarımızın beklentileri SSK’lı çalışanlar ile birlikte esnafın çalışma gün sayısı 7.200 güne eşitlenmesi haberi bizleri , teşkilatımızı, esnaf ve sanatkarlarımızı sevindirmiştir.

 

Gerek teşkilatımızın gerekse de bizlerin talepleri doğrultusunda prim gün sayısının SSK’lılarla eşitlenerek 7200 güne inmesi talebimizin olumlu yönde karşılık bulması tüm esnaf ve sanatkar camiamızda sevinçle karşılanmıştır. . Esnafımızın sesini duyan, mağduriyetinin giderilmesi için gayret göstererek, sıkıntısını gideren başta cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak , esnafın sesini sürekli gündeme getiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımıza,  bakanlarımıza , TESK Genel Başkanımız sayın Bendevi Palandöken’e ve milletvekillerimize  camiamız adına teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

 

AdminAdmin

Admin