YEREL
Giriş Tarihi : 30-10-2020 11:29   Güncelleme : 30-10-2020 14:44

Aşık Ruhsatî Anı Evi Açıldı.

Sivas Valiliği himayelerinde Sivas İl Özel İdaresi marifetleri ve Kangal Kaymakamlığının katkıları ile hazırlanan 'Aşık Ruhsatî Anı Evi'nin açılışı, Vali Salih Ayhan, Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Semiha Ekinci, Ahmet Özyürek ve protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

Aşık Ruhsatî Anı Evi Açıldı.

Programda milletvekillerimiz ve diğer konuşmacılar tarafından, #Sivas'ın her yöresinden geçmişten bugüne, sayısız değer yetiştiği bunlardan birinin de Aşık Ruhsatî olduğu ve bu değerleri gelecek kuşaklara aktarmanın hepimizin sorumluluğu olduğu bir kez daha vurgulandı.

Hayatının büyük kısmını Deliktaş köyünde geçiren Aşık Ruhsatî’nin, aşıklık geleneğinde iz bırakan bir değer olduğunu ifade eden Vali Salih Ayhan, “Hakk'a inanmış, halktan beslenen ünlü ozanımızın hatırasını yaşatmayı, nesillere çok iyi tanıtmayı kendimize amaç edindik.” dedi.

Daha senden gayrı âşık mı yoktur

Nedir bu telaşın ey deli gönül

Hele düşün devr-i Adem'den beri

Neler gelmiş geçmiş say deli gönül

...

Açılıştan önce gazetemiz yazarlarından, Araştırmacı  Doğan Kaya Âşık Ruhsati'yi tanıtan bir konuşma yapmıştır.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesildi, "Âşık Ruhsatî Anı Evi" katılımcılar tarafından gezilerek, katkı sağlayanlara plaket verildi.

Valimiz Salih Ayhan, Milletvekilleri  İsmet Yılmaz, Semiha Ekinci, Ahmet Özyürek ve diğer katılımcılar, Kangal ilçesi Deliktaş köyündeki açılış programının ardından, Âşık Ruhsatî'nin kabrini ziyaret etmeyi de ihmal etmeyerek dualar eşliğinde, #AşıkRuhsati'ye rahmet dilediler.

AdminAdmin

Admin