GÜNDEM
Giriş Tarihi : 22-07-2023 10:36

Basın Camiasının Bayramı Kutlu Olsun

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil , tarafsız ve özgür basının varlığı güçlü demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olduğunu ifade ederek gece gündüz demeden her türlü zorluğa rağmen , demokrasinin mihenk taşı olan gazetecilerin ve basın camiasının bayramını kutladı.

Basın Camiasının Bayramı Kutlu Olsun

24 Temmuz Basın  ve Gazeteciler Bayramı  nedeniyle  bir açıklama yapan Sesob Başkanı Hakan Demirgil, basın camiasının halkımıza doğru haber alma imkanı sağladığını düşüncelerin başkalarıyla paylaşmasına aracığı olduğunu belirterek, “  İlimizde, ülkemizde ve dünyada yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, her ortamda, her koşulda, sorumluluk duygusu içinde, toplumun haber alma özgürlüğü adına görevlerini yerine getiren medya çalışanlarımızı takdir etmemek mümkün değildir. İlimizi her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında, bu başarının ülke ekonomisine olumlu yönde yansımasında basın mensuplarının gösterdikleri duyarlılığın yaptıkları başarılı çalışmalar büyük katkı sağlamaktadır. Esnaflarımızın sorunlarının ve sıkıntılarının gündeme gelmesinde, çözümünde , halkın haber alma ve bilgi edinme hakkını sağlamada en önemli kuruluşlardan bir tanesi de basın camiasıdır. Demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan , haber alma ve yayma özgürlüğünün  en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların da başında gelmektedir.

Basın hürriyeti içinde görevlerini yerine getiren ulusal ve yerel basınımız, özgürlüklerin ilerlemesi ve kamuoyu oluşmasında büyük bir gücü sahiptir. Gerek ülkemizin gerekse de Sivas’ımızın her alanda hedeflenen başarıya ulaşmasında ve bu başarının ülkemiz ve ilimiz ekonomisine olumlu yönde yansımasına , basın mensuplarımızın gösterdikleri duyarlılık sayesinde  büyük katkı sağlamaktadır.

Böylesine önemli görevi yerine getirmek için özveriyle çalışan, yerelden ulusula, yazılı ve  görsel tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını kutluyor, görevi başında şehit düşen, hayatını kaybeden gazetecilerimize de Allah’tan rahmet diliyorum “ dedi.

AdminAdmin

Admin