TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 17-05-2021 11:22   Güncelleme : 17-05-2021 11:22

Birikiminizi ayakçılara kaptırmayın

Sivas Emlak Müşavirleri ve Danışmanları Derneği (SEMDER) Başkanı Kerim Çayır; vatandaşları gayrimenkullerini taşınmaz ticareti yetki belgesi olmayan işletmelere emanet etmemeleri konusunda uyardı.

Birikiminizi ayakçılara kaptırmayın

Seyyar emlakçılara dikkat edin

Birikiminizi ayakçılara kaptırmayın

Gayrimenkullerin alım veya satım işlemlerinin taşınmaz ticareti yetki belgesi olmayan işletmelere emanet edilmemesi hususunda uyarılarda bulunan SEMDER Başkanı Kerim Çayır, “Şehrimizde gayrimenkul taşınmaz yetki belgesi olmayan emlakçımız kalmadı gibi. Bunun yanı sıra seyyar yapanlar, kamuda çalışıp da bu işi yapanlar var. Bu kişilere biz ‘ayakçı’, ‘çantacı’ diyoruz. Bu yasal değil. Bu kişilere kesinlikle gayrimenkullerinizi vermeyin. Bunlara pazarlaması için teklifte dahi bulunmayın. Çünkü bu işi sahtekarlık boyutunda yapanları da var, dolandırıcılık boyutunda yapanları da var” dedi.

 

Sivas Emlak Müşavirleri ve Danışmanları Derneği (SEMDER) Başkanı Kerim Çayır; vatandaşları gayrimenkullerini taşınmaz ticareti yetki belgesi olmayan işletmelere emanet etmemeleri konusunda uyardı.

Ticaret Bakanlığı’nın hayata geçirdiği düzenlemeyle emlakçılık sektörünün bir standarda oturduğunu ifade eden Çayır, “Artık taşınmaz ticareti yetki belgesi olmayan  hiçbir gayrimenkul firması emlakçılık, aracılık hizmeti yapamıyor. Ciddi cezai yaptırımları var. Artık şehrimizde de bizim öncülüğümüzde gayrimenkul taşınmaz yetki belgesi olmayan emlakçımız kalmadı. Şu anda  eksik olanlar var. Onların da müracaatları devam ediyor. Eksiklerini gidermeye çalışıyorlar. Rayına oturttuk. Bunun yanı sıra seyyar yapanlar, işimizle hiçbir ilişkisi olmayanlar, kamuda çalışıp da bu işi yapanlar var. Bu kişilere biz ‘ayakçı’, ‘çantacı’ diyoruz. Bunlar piyasadaki bu işlerini sürdürüyorlar. Ama bu yasal değil. Yakalandıkları zaman ciddi cezaları var. Sektörümüzü de baltalıyorlar. Her zaman yineliyoruz ama tekrar söyleyelim: Bu kişilere kesinlikle gayrimenkullerinizi vermeyin. Bunlara pazarlaması için teklifte dahi bulunmayın. Çünkü bu işi sahtekarlık boyutunda yapanları da var, dolandırıcılık boyutunda yapanları da var. Bir de karşıdaki vatandaşın bu kişilere karşı hiçbir yaptırımı yok. Yani yediği darbeyle veya çaldırdıkları parayla kalıyorlar” dedi.

TAŞINMAZ TİCARETİ YETKİ BELGESİ BU İŞİN KİMLİĞİDİR

SEMDER Başkanı Çayır, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Vatandaşlarımız şunu yapmalı: Bir gayrimenkul danışmanlığı hizmeti veren işletmeye girdikleri zaman taşınmaz ticareti yetki belgesi olup olmadığını sorsunlar. Tüm danışmanlarımız bunu zaten müşterilerin görebileceği yerde asmış durumda. Vatandaş bunu  görmeden gayrimenkulünü vermesin. Taşınmaz ticareti yetki belgesi bu işin kimliğidir. Bu belgenin olmadığı hiçbir gayrimenkul firmasına kesinlikle vermesinler, 

AdminAdmin

Admin