GÜNDEM
Giriş Tarihi : 07-07-2023 01:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimatı Verdi: Emekli Maaşları İyileştirilecek

AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilerin beklentilerini göz ardı etmediklerini belirterek, “Bakanlara talimat verdim, emekli maaş zamlarıyla ilgili çalışma başlıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimatı Verdi: Emekli Maaşları İyileştirilecek

TBMM'ye gelen torba yasa teklifinde emekli maaşlarına zam konusu yer almamış ve gelişme tartışmalara neden olmuştu.

AK Parti’nin Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, en düşük memur maaşını 22 bin 17 liraya yükseltildiğini söyledikten sonra emeklilerin merakla beklediği zam haberi hakkında da konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle: "Memur maaş düzenlemesini Meclisimizin takdirine sunduk. En düşük memur maaşını 22 bin 17 liraya yükseltiyoruz.

Tüm kamu görevlilerinin yıllık ücretlerinde ilave olarak seyyanen 8 bin 77 liralık artış yapıyoruz. Tarihin en yüksek zamlarından olan bu düzenlemenin tüm memurlarımıza hayırlı olmasını diliyorum.

Emeklilerin beklentilerini göz ardı etmiyoruz. Kamuoyunda EYT olarak bilinen EYT'liler meselesini çözüme kavuşturduk. Dün enflasyon oranı netleşince emeklilerimizin alacağı yeni maaşları belli oldu.

 CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "BAKANLARA TALİMATA VERDİM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılabilecek iyileştirmeler hususunda bakanlara gerekli talimatı verdiğini belirterek, “Önümüzdeki haftalarda gerekli açıklamayı yapacağız. 85 milyonun her bir ferdinin refahını artırma mücadelemizi hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

AdminAdmin

Admin