EKONOMİ
Giriş Tarihi : 17-07-2023 12:20

Dayanacak Gücümüz Kalmadı

Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, yapılan zamlar karşısında esnafın dayanacak gücünün kalmadığını ifade ederek yetkilileri duyarlı olmaya davet etti.

Dayanacak Gücümüz Kalmadı

Cumhurbaşkanlığı seçiminin tamamlanmasının ardından zam furyasının başladığını vurgulayan Sesob Başkanı Hakan Demirgil, yapılan zamların esnafı da vatandaşı da mağdur ettiğini ifade ederek, bu zam yağmurunun biran önce sona erdirilmesini dile getirerek  siyasi partileri ve milletvekillerini göreve davet etti.

 

Sivas Esob Başkanı Hakan Demirgil, KDV ve ÖTV ‘ye ardından akaryakıta yapılan düzenlemeler, maliyetleri de artırmıştır.. Özel Tüketim Vergisinde yaşanan artış, birçok sektörü olumsuz etkilemiştir. Bunların başında taşımacılık ve ulaşım gelmektedir.

Esnaf ve sanatkarlarımızın en önemli maliyet kalemlerinden biri de akaryakıttır. Özellikle şoför, taksici, servisçi, otobüsçü, kamyoncu, nakliyeci ve taşımacı esnaflarımız artan akaryakıt fiyatları ile zor durumda kalmıştır.  Maliyetlerin artması esnafımızı da vatandaşımızı da mağdur etmiştir. Esnaflarımız vergi, sigorta, kira başta olmak üzere giderlerini karşılayamaz hale gelmiştir. Satmış olduğu ürünleri tekrar almakta zorlanmaktadır. Yapılan zamlar hem esnafımızı hem de vatandaşlarımızı olumsuz etkilemiştir. Esnafımız kepenk kapatma noktasına gelmeden , bu zam yağmuruna son verilmelidir. İstihdam sağlayan., ailesinin rızkını temin eden, devletine katma değer sağlayan esnaf ve sanatkarlarımızın ayakta kalabilmesi için esnaflarımıza vergi ve sigorta priminde kolaylık getirilmeli, faizsiz kredi desteği sağlanmalı, ÖTV zammı ticari araçlarda kullanılmamalı, Ticari araçlarda Mazotta ÖTV indirimine gidilmelidir” dedi.

EMEKLİ MAAŞLARI ARTIRILMALI

Sivas Esob Başkanı Hakan Demirgil, yıllarca Bağkur primi ödeyerek emekli olabilmek için mücadele eden, ancak umduğumu bulamayan esnaf ve sanatkarların emekli maaşlarının çok düşük olduğunu, yapılan zamlar karşısında zor durumda kaldığını ve giderlerini karşılamadığını vurgulayarak, işçi ve memura yapılan artışların emekli maaşlarına da yansıtılması gerektiğini dile getirdi.

AdminAdmin

Admin