GÜNDEM
Giriş Tarihi : 29-10-2023 13:03

Devletimizi sonsuza dek yaşatacağız.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici,Milletimizin Anadolu topraklarındaki varlığı, 100 yıl önce topraklarımızdan temizlediğimiz devrin işgalcileri tarafından hala “sorun” olarak görülmesine rağmen ayaktayız dedi.

Devletimizi sonsuza dek yaşatacağız.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici,Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılını; Avrupa’da devam eden ve dünya barışını tehdit eden savaşın; Filistin’de, aralarında binlerce çocuğun da olduğu sivillerin hedef alındığı, artık bir soykırıma dönüşen katliamların gölgesinde kutluyoruz.
 
Savaşların, ölümlerin, göçlerin, açlığın, yoksulluğun, insana dair, insanlığa dair tüm değerleri yok ettiği bölgemizde, Türkiye, bir huzur ve barış adası olarak, güven içinde varlığını devam ettiriyor.
 
Milletimizin Anadolu topraklarındaki varlığı, 100 yıl önce topraklarımızdan temizlediğimiz devrin işgalcileri tarafından hala “sorun” olarak görülmesine rağmen ayaktayız.
 
İşgal ve yok etme teşebbüsleri hüsranla sonuçlandıktan sonra, ekonomimizin gelişmemesi, dünya Türklüğüyle bağlarımızın yeniden kurulmaması için, Cumhuriyet tarihi boyunca bize musallat ettikleri, ayaklanmalara, darbelere, terör örgütlerine; bu komplo ve tertiplere, doğrudan ve kendi menfaatlerine göre şekillendirdikleri uluslararası kuruluşlar aracılığıyla destek olmalarına rağmen ayaktayız.
 
Sadece Türklerin hakim olduğu dönemlerde barış içinde yaşayan Ortadoğu’da; sömürülerini devam ettirmek için hareket alanımızı sınırlamaya, bizi güçsüz bırakmaya çalışanların, ülkemize uyguladıkları baskılara, askeri, siyasi, ekonomik yaptırımlarına rağmen ayaktayız.
 
100 yıl boyunca yaşadığımız onca badireye rağmen, bölgemizde ve dünya üzerinde, soydaşlarımıza, dindaşlarımıza ve dünya mazlumlarına, el uzatabilecek, kucak açabilecek güce sahibiz.
 
Bunu, en çok, 100 yıl önce, sağlam temeller üzerine kurduğumuz ve hayatlarımız pahasına yaşattığımız Cumhuriyetimize borçluyuz.
 
Daha güçlü olacağız.
 
Türkiye Cumhuriyeti, bölgemizde örneklerine sıkça rastladığımız, “bahşedilmiş” ya da “kurdurulmuş” bir devlet değildir.
 
Türkiye Cumhuriyeti’nin, kuruluş ve varoluş hikayesinin her sayfasında, şehitlerimizin kanı, annelerin ve evlatların gözyaşı bulunur.
 
Vatanımıza, devletimize, milletimize ve inançlarımıza bağlılığımız, binlerce yıl, hür ve bağımsız bir şekilde yaşamamızı sağladı.
 
Vatanımıza, devletimize, milletimize ve inançlarımıza bağlılığımızı devam ettirdiğimiz sürece, devletimizi sonsuza dek yaşatacağız.
 
Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümünü ve Aziz Milletimizin Cumhuriyet Bayramını; dünya üzerindeki mazlumlarının acılarının son bulmasına, birlik ve beraberliğimizin daim olmasına vesile olması dileklerimle kutluyorum.
 
Başta, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, varlıklarını devletimizin ve milletimizin varlığına armağan eden tüm şehitlerimizi, gazilerimizi, rahmetle ve saygıyla yad ediyorum.

AdminAdmin

Admin