GÜNDEM
Giriş Tarihi : 02-01-2023 15:45   Güncelleme : 02-01-2023 16:55

Düz yaşayacağız ve düz duracağız, Düz yürüyeceğiz ve dik duracağız.

Amsterdam Nizam-ı Alem Süleymaniye Camii Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Karakış ve yönetim Kurulu Üyeleri bir dizi ziyaretlerde bulundular.

Düz yaşayacağız ve düz duracağız, Düz yürüyeceğiz ve dik duracağız.

Amsterdam Nizam-ı Alem Süleymaniye Camii Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Karakış yaptığı açıklamada; Gayemiz bu hizmette Rabbimizin rızasını kazanmak ve İnsanların en hayırlısı, İnsanlara faydalı olandır şuuruyla milletimize hizmet etmektirşiarıyla yola çıktık.

 Ben ve yönetimimdeki arkadaşlarıma bu hizmeti bahşeden Allah a şükürler olsun dedi.

Amsterdam Nizam-ı Alem Süleymaniye Camii Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Karakış yaptığı açıklamada; Türkiye iyaretimizde Başta Şehit Genel Başkanımız Muhsin Yazıcıoğlunun Taceddin Dergahinda Kabir Ziyareti ili başlayarak sırası ile BBP’si Genle Başkanı Mustafa Destici, BBP’si Genle Başkan Yardımcısı Doğan Ürgüp, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, BBP Sivas İl Başkanı Ahmet Polat, BBP Merkez İlçe Başkanı Fikri Pınarlı, Sivas Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hakan Sezerer, Türkiye Ankara Yoliş Sendikası Genel Merkezi Eğitim Sekreteri Zeki Ekici,yi ziyaret ederek Amsterdam Nizam-ı Alem Süleymaniye Camii Vakfının faaliyetleri konusunda bilgilendirme yaparak çalışmaları konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.

Amsterdam Nizam-ı Alem Süleymaniye Camii hakkında bilgilendirmede bulunan Başkan Hikmet Karakış ; 15 Aralık 1955'te Terneuzen açıklarında batan Türk yük gemisiyle sıhhiyeci olarak gelen, yüzerek karaya çıkan 5 Türk'ten biri ve aslen Gümüşhaneli Necati Genç, tekrar döndüğü Hollanda'ya, 1958 yılında tekrar gelmiş ve kayıtlara ilk gelen Türk olarak geçmiştir.

İlk cami, 1955 yılında Ahmedîler tarafından Den Haag kentin de inşa edildi. O günden bu güne camilerimiz sizlerin eseri olarak hizmet vermektedir. Bu bayrağı taşıyan Nizam-ı Alem Süleymaniye camimiz sizlerin destekleriyle 1995 yılında kiliseden Camiye çevrilmiştir.

Bu vesileyle o günden bugüne hardal tanesi kadar bile yardımda bulunan herkese şahitlik ediyoruz.

Allah camilerimizde emeği geçen herkesten razı olsun dedi.

Başkan Hikmet Karakış ; 15 Şehit siyasi liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun dediği gibi Halka hizmet ederken, Düz yaşayacağız ve düz duracağız, Düz yürüyeceğiz ve dik duracağız diyerek sözlerin tamamladı.

AdminAdmin

Admin