EKONOMİ
Giriş Tarihi : 11-07-2023 12:48

Emekliye müjde Resmi Gazete'de! Maaş zammı arttı, işte yeni oranlar

SSK ve BAĞ-KUR emeklisine müjde resmi gazetede yayınlandı. Maaş zammı oranları arttırıldı. Yeni emekli maaş zammı oranları haberimizde…

Emekliye müjde Resmi Gazete'de! Maaş zammı arttı, işte yeni oranlar

Emekli maaş zammı son dakika gelişmeleri Türkiye'de 15 milyon emekli vatandaş tarafından an ve an Takip ediliyor. %25 zam oranı emekli vatandaşlar tarafından olumsuz karşılanmıştı. Özellikle alım gücünün düşmesi ve Enflasyonun her geçen gün yükselmeye devam etmesi ile birlikte emekliler bu zamdan mutsuz olmuştu. Sosyal medya üzerinden tepki gösteren emekliler hükümetten ek zam beklentisi içine girmişti. Nihayet beklenen müjdeli haber geldi. Milyonlarca emeklinin maaş zammı artıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı karar resmi gazetede yayınlandı. İşte emeklinin yeni zam oranları…

SSK BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı emeklisine yapılan zam oranları son dönemlerde Türkiye'nin gündeminde sıcak bir yer kaplıyor. Emekli maaş zammı, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan enflasyon rakamları ve refah Payı ile birlikte belli oldu. Temmuz Aralık dönemi için emekli vatandaşlara verilen zam oranı %25 olarak belirlendi. Ancak emekliler bu zam oranlarından son derece mutsuz. Sosyal medya üzerinden tepki gösteren emekliler maaşlara ek zam yapılması için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunuyor. Türkiye Emekliler derneğinin de bu konuda bir girişimi oldu. Peki emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? en düşük emekli maaşına zam olacak mı?

EMEKLİLER HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADI

Emekli maaş zammı son dakika gelişmeleri devam ediyor. Uzun zamandan beri emekli maaş zammı oranı olarak %40 ila 45 rakamları dile getiriliyordu. Ancak Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Enflasyonun hemen ardından refah Payı da belli oldu. Emekli maaşlarına yapılacak zam oranı yüzde 25 olarak duyuruldu. 15 milyon emekli vatandaşın hayalleri bu açıklama ile birlikte yıkıldı. %25 zam emekli vatandaşlar tarafından beğenilmedi.

Emekliler zam oranlarına tepkilerini sosyal medya üzerinden dile getirmeye devam ediyor. Milyonlarca emeklinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ek zam çağrısı var. Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün’de emeklinin taleplerini Dile getirmek amacıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup gönderdi. Kazım Ergün mektubunda emeklilere yapılacak olan 4000 TL seyyanen zammın enflasyon karşısında doğru olacağını bildirdi. Peki, emekliye ek zam var mı yok mu?

EMEKLİYE 4000 TL SEYYANEN ZAM İDDİASI

Emekli maaş zammı son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Emekliye 4.000 TL seyyanen zam yapılacağı iddiaları Ankara kulislerini çalkalıyor. Şu anda resmi kaynaklardan ek zam konusunda bir açıklama yapılmadı. Fakat gelen son bilgilere göre bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan kabine toplantısında bu konu ele alınacak. Yani emekli vatandaşların yüzünü güldürecek haber Bugün çıkabilir.

 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞINA DA ZAM BEKLENİYOR

Ayrıca sadece emekli maaşlarına seyyanen zam beklentisi yok. Aynı zamanda en düşük emekli maaşına da artış bekleniyor. Emeklilerde çok etkisi yaratan açıklama Geçtiğimiz günlerde yapılmış en düşük emekli maaşına zam olmayacağı bildirilmişti. Mart ayında 7500 TL olarak belirlenen en düşük emekli maaşı aynı şekilde kaldı. En düşük emekli maaşı alan vatandaşlar da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir beklenti içine girdi.

AdminAdmin

Admin