GÜNDEM
Giriş Tarihi : 21-05-2021 11:12   Güncelleme : 21-05-2021 11:12

EMLAKÇI ESNAFIMIZA CAN SUYU BEKLİYORUZ

Sivas Emlak Müşavirleri ve Danışmanları Derneği (SEMDER) Başkanı Kerim Çayır; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısının ardından esnaf ve sanatkarlara yönelik açıklanan destek paketi kapsamına emlakçı esnafının da dahil edilmesini talep etti.

EMLAKÇI ESNAFIMIZA CAN SUYU BEKLİYORUZ

DESTEK PAKETİNE EMLAKÇILAR DA DAHİL EDİLMELİ

EMLAKÇI ESNAFIMIZA CAN SUYU BEKLİYORUZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından esnaf ve sanatkarlara yönelik açıklanan destek paketi kapsamına emlakçı esnafının da dahil edilmesini isteyen Sivas Emlak Müşavirleri ve Danışmanları Derneği (SEMDER) Başkanı Kerim Çayır; “Kirasını ödemekte zorlanan; elektrik, su, doğal gaz gibi faturalarını ödemekte sıkıntı çeken kardeşlerimiz var.  Ayakta durmaya çalışan emlakçı esnafımıza can suyu bekliyoruz. Yetkililerden sektör temsilcilerimizin de bu pakete alınmasını, istiyoruz” dedi.

 

Sivas Emlak Müşavirleri ve Danışmanları Derneği (SEMDER) Başkanı Kerim Çayır;  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabine toplantısının ardından esnaf ve sanatkarlara yönelik açıklanan destek paketi kapsamına emlakçı esnafının da dahil edilmesini talep etti.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle birçok sektörde olduğu gibi emlakçılıkta da sektör temsilcilerinin zor günlerden geçtiğinin altını çizen SEMDER Başkanı Çayır, “Tacir dendiği zaman çok büyük cirolar yapıp, kar sağlayan, sermayesi yüksek işletmeler akla gelmemeli. Daha küçük ölçekte faaliyet gösteren esnaflarımızın sıkıntıları da göz önüne alınmalı. Bu noktada bizler koronavirüsle mücadele kapsamında açıklanan destek paketine emlakçı esnafımızın da alınmasını istiyoruz” dedi.

 “Bizler de bu ülkenin esnafıyız, yıllardan beri devletimize vergi veriyoruz” diyen Çayır, “İlimizde 200 civarında emlakçı esnafımız var. Maalesef koronavirüs nedeniyle sektör temsilcilerimiz zor günler geçiriyor. Devletimizin açıkladığı koronavirüs tedbirlerine azami ölçüde riayet eden emlakçı esnafımız uzun süre dükkanlarını açamadı, evlerine ekmek götüremedi. Kirasını ödemekte zorlanan; elektrik, su, doğal gaz gibi faturalarını ödemekte sıkıntı çeken kardeşlerimiz var.  Ayakta durmaya çalışan emlakçı esnafımıza can suyu bekliyoruz. Yetkililerden sektör temsilcilerimizin de bu pakete alınmasını, istiyoruz. Gelir vergisi mükellefi esnaflarımız arasında bir ayrımcılık yapılmadan bütün esnaflara maddi destekte bulunulmasını talep ediyoruz. Bu destekler verilirse esnafımız bir nebze de olsa nefes alacak”  açıklamasında bulundu.

AdminAdmin

Admin