EKONOMİ
Giriş Tarihi : 16-02-2022 15:50   Güncelleme : 16-02-2022 15:50

Emlakçılar konutta KDV indirimi bekliyor

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Sivas Emlakçılar Birliği Başkanı Çayır; temel gıda ürünlerindeki KDV indiriminin sıfır konutlarda da uygulanacağı bilgisini aldıklarını ifade ederek bunun bir an önce yürürlüğe girmesini istediklerini söyledi.

Emlakçılar konutta KDV indirimi bekliyor

Emlakçıların kulağı KDV indiriminde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından temel gıda ürünlerinde yaşanan fiyatlardaki düşüşün piyasada olumlu yankılandığını dile getiren Çayır; konut sektörünün temsilcileri olarak sıfır konutta da KDV indirimi beklediklerini kaydetti.

Hükümetin bu konuda çalışma içerisinde olduğu bilgisini aldıklarını belirten Çayır; “Sıfır konut satışlarında yapılan satış tutarı üzerinden devlet yüzde 18 oranında KDV tahsilatı yaparken bu oranın aşağı oranlara çekilebileceği gündemde. Biz bunun bir an önce açıklanarak yürürlüğe girmesini bekliyoruz. Sektörümüz zor günlerden geçiyor, yetkililerin bu konuda yapacağı açıklama konutlarda bir nebze de olsa gerilemeye neden olur ve bu durum konut sektörünü canlandırır diye düşünüyoruz. Ev almak isteyen vatandaşlar da Sayın Cumhurbaşkanımızdan bu açıklamayı bekliyor” dedi.

AdminAdmin

Admin