EĞİTİM
Giriş Tarihi : 01-10-2023 13:36

En Fazla Kaç Yerden Burs Alınır?

Üniversitelerin açılmasının yaklaşması ile birlikte öğrencilerin burs arayışı hız kazandı. Üniversite öğrencileri hangi kurumların burs verdiğini araştırırken aynı anda birden fazla burs alıp alamayacağını da merak ediyor.

En Fazla Kaç Yerden Burs Alınır?

En Fazla Kaç Burs Alınır?

Üniversitelerin 2 Ekim tarihinde açılacağı açıklandı. Üniversitelerin açılmasına çok az bir zaman kala öğrenciler burs aramaya devam ediyor. Üniversiteye başlayan öğrenciler tarafından en fazla sorulan sorular arasında ise hangi kurumların burs verdiği yer alıyor. Hangi kurumların burs verdiğine ek olarak bir öğrencinin aynı anda kaç tane burs alabileceği de üniversite öğrencilerinin cevap aradığı sorular arasında bulunuyor.

Burs almak isteyen öğrenciler burs şartlarını incelediğinde aynı anda birden fazla burs alabileceği kurumlar ile ilgili bilgiler edinebilirler. Burs almak isteyen öğrenciler bir yerden burs almaları durumunda ikinci bir bursu alabilmek için bursu veren kurumun buna onay verip vermediğini öğrenmelidir. Burs başvurusu gerçekleştirirken kurumlar tarafından belirtilen şartların detaylıca incelenmesi ve burs alan kişilerin ikinci burs başvurusunda bulunmasında herhangi bir sakınca olmayan burslara başvurulması gerekir.

Burs alan öğrenciler aynı anda başka bir kuruma başvurup burs kazansa dahi bursu alamayabilir. Burs veren kurumlar tarafından belirtilen şartlara uymayan öğrenciler burs kazansalar dahi burslarını alamama problemi ile karşı karşıya kalabilirler. Bunun nedeni ise aynı anda iki yerden burs alınabilmesi durumunda öğrencilere ikinci bir bursun verilemeyecek olmasıdır. Kurum tarafından belirlenen bu şarta uymayan öğrenciler bursu kazanacak şartlara sahip olsalar dahi burslarının kesilmesi gibi problemler ile karşılaşabilirler. Aynı anda iki yerden burs almanın önünde tek engel kurumun gerçekleştirmiş olduğu başvuru şartlarıdır denilebilir.

AdminAdmin

Admin