GÜNDEM
Giriş Tarihi : 13-10-2022 14:30   Güncelleme : 13-10-2022 14:30

EYT’nin kapsamı belli oldu!

AK Parti’nin çalışmalarında sona getirdiği EYT düzenlemesinde kapsamı belli olmaya başladı. İlk etapta 1.5 milyon kişinin emekli olması planlanırken çalışanlar ve dar gelirliler ile ilgili de 3 önemli gelişme yaşanacak.

EYT’nin kapsamı belli oldu!

EYT’nin kapsamı belli oldu!

EYT ile ilgili düzenlemede artık sona gelindi. Milyonlarca kişinin mağdur olduğu sorunun kesin çözümü için çalışma başlatan AK Parti yapılacak olan düzenleme ile birlikte ilk olarak 1.5 milyon kişi emekli olacak. 2023 yılının öncesinde çıkması planlanan düzenlemede ayrıca 1999 yılı öncesinde işe başlayan 25 yılını dolduran erkeklerle, 20 yılını dolduran kadınlar yaş koşulu aranmaksızın emekli olabilecek.

İLK ETAPTA 1,5 MİLYON KİŞİ EMEKLİ OLUYOR
EYT kapsamında yaklaşık 3-4 milyon kişi bulunuyor. Yapılacak düzenleme kapsamında ilk etapta yaklaşık 1.5 milyon kişinin emeklilik hakkı kazanacağı hesaplanıyor. Daha sonrada prim gün sayılarına göre bir kademelendirme yapılması gündeme alındı. Böylece geri kalan 2-3 milyon EYT’li de kademeli olarak emeklilik hakkı kazanmış olacak.

EN DÜŞÜK MAAŞ ASGARİ ÜCRETE ÇIKACAK
AK Parti yönetimi ve milletvekilleri, 3 bin 500 lira olan en düşük emekli aylığının asgari ücret düzeyine getirilmesini istiyor. Vatandaşın emekli aylığı ile ilgili beklentisi ilgili bakanlıklar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da iletildi. Bu yönde bazı bazı hazırlıklar ve hesaplamalar yapıldığı belirtiliyor.

600 BİN SÖZLEŞMELİ PERSONEL
Sözleşmeli personel düzenlemesinde kamuya ait çağrı merkezlerinin dahil edilmesi planlanıyor. Böylece kamuda çalışan 600 bin sözleşmeli personel kadroya alınmış olacak.

3600 EK GÖSTERGE
3600 gösterge düzenlemesi 1 Ocak 2023 tarihi itibari ile yürürlüğe girecek. Düzenlemeyi bekleyen özellikle polis ve öğretmenler arasında yüzbinlerce kişi olduğu belirtiliyor.-tgrt haber

AdminAdmin

Admin