EKONOMİ
Giriş Tarihi : 26-02-2022 09:08   Güncelleme : 26-02-2022 09:08

Gerçekti Hayal Oldu!

İYİ Parti Sivas Merkez İlçe Başkanı Melih Uçmaz akaryakıta gelen son zamlara sert tepki gösterdi. Melih Uçmaz yaptığı açıklamada:"İnsanların araçlarıyla seyahat edebilmesi gerçekti Ak Parti ile hayal oldu!" dedi.

Gerçekti Hayal Oldu!
Melih Uçmaz:"Tam bir haftadır akaryakıta zam gelmiyor, diyerek ağlanacak halimize gülmeye başlamışken Rusya-Ukrayna gerilimi bahane edilerek benzinin litre fiyatına 1.61₺ motorine ise 1.51₺ zam geldi. Üstelik bu uluslararası piyasalarda brent petrolin varil fiyatının Rusya'nın Ukrayna işgaline başlamadan önceki seviyesine gerilemesine rağmen gerçekleşti. Bu son zamla birlikte akaryakıt fiyatları son üç ayda yüzde 150'ye yakın arttı. Akaryakıt fiyatlarının olağanüstü yükselmesi vatandaşların araçlarına küsmesine sebep oldu. "Kapıcaların bile arabası var!" diyerek Avrupa'nın bizi kıskandığı iddiasında bulunmak ise trajikomik hale geldi. Bununla birlikte maalesef akaryakıta gelen her zam ÜFE üzerinde olan baskıyı arttırmaya devam ediyor. Üretimdeki maliyet artışı da tüketici fiyat endeksine yansıyor. Akaryakıt, elektrik, doğalgaz gibi üretim ve tedarik zincirinin en temel kalemlerine gelen zamlara rağmen enflasyonun yüzde 49 olduğunu söylemek ise insanımıza masal gibi geliyor. Ak Parti'nin ekonomi biliminde örneğine rastlanmayan teorilerle ülkeyi yönetmeye çalışması vatandaşımızı ekmek,yağ,benzin kuyruklarına mahkum ediyor. İnsanca yaşamak gerçeği Ak Parti ile hayal oluyor." şeklinde açıklamasına devam etti.
Akaryakıttaki ÖTV'nin devletçe karşılanmasıyla temel gıda başta olmak üzere tüm tüketim malzemelerinde indirim yaşanacağını bunun  KDV indiriminden daha gerçekçi olacağını söyleyen Uçmaz:"Partimizin ekonomi kurmayları önümüzdeki ilk seçimde İYİ Parti'nin iktidar olacağını bilerek Türkiye'nin kurtuluş reçetesi üzerinde çalışmaktadır." diyerek zamlardan bunalan vatandaşlara bunların hepsi GEÇÇEK diyerek umut aşıladı. Melih Uçmaz açıklamasını: "Milletimizden tek isteğimiz hem kendilerinin, hem evlatlarının  hem de ülkemizin geleceğini düşünerek İYİ Parti'ye destek olmalarıdır." şeklinde tamamladı.
 
AdminAdmin

Admin