EKONOMİ
Giriş Tarihi : 02-11-2020 08:52   Güncelleme : 02-11-2020 08:52

-HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSIN

Sivas Emlak Müşavirleri ve Danışmanları Derneği (SEMDER) Başkanı Kerim Çayır; emlakçılık üzerine faaliyet göstermeyen bazı iş yerlerinde dükkanların camlarına satılık veya kiralık ilanlar asıldığını söyleyerek, “Bu durum bizleri rahatsız ediyor. Emlak sektörünü baltalıyor. Herkes kendi işini yapsın” dedi.

-HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSIN

Sivas Emlak Müşavirleri ve Danışmanları Derneği (SEMDER) Başkanı Kerim Çayır;  ilimizde emlakçılık üzerine hizmet vermeyen bazı iş yerlerinin camlarına gayrimenkul ilanları asıldığını söyleyerek duruma tepki gösterdi.

Emlakçılık levhası olmayan iş yerlerinin aracılık hizmeti yapmasının doğru olmadığını kaydeden Çayır, bu durumun ahilik kültürü ile de bağdaşmadığını söyledi.

SEMDER Başkanı Çayır, “Emlakçılık, her gayrimenkul sahibi olan vatandaşın yapabileceği algısıyla oluşan bir sektör  olduğu için bakıyorsunuz bakkalda, markette, berberde veya kasap dükkanının camlarında satılık, kiralık ilanları var. Bir esnaf vergi levhasında ne yazıyorsa o işi yapmakla yükümlüdür ama bakıyorsunuz satılık veya kiralık gayrimenkul ilanları asıyorlar. Bu bizi mağdur ediyor. Devlet hak vermiş, ‘İşletme sahibi kendi mülkiyeti olursa koyabilir’ diyor ama her işin bir erbabı var. Ben dükkanımda kendi iş alanım dışında bir şey yapıyor muyum? Hayır. Biz gayrimenkulle ilgili her şeyi satıyoruz. Ev, arsa, daire, bahçeli ev, müstakil ev, tarla… Gayrimenkul kapsamındaki her şey bizim alanımıza giriyor ama  bazı esnaflar bizim sektöre ister istemez giriyorlar. Direkt girenler de var ama emin olun yüzde 90’ı istemeyerek giriyor. Fırına gidiyoruz, ‘Bu satılık ilanı nedir?’ diye soruyoruz. ‘Üstteki komşumuz yapıştırdı. Hatırını kıramadığım için müsaade ettim ama vatandaş geliyor ilan ile ilgili sorular soruyor. Ben de rahatsız oluyorum’ diyor. Lütfen esnaf arkadaşlarımız bunu yapmasın. Bu durum bizleri rahatsız ediyor. Emlak sektörünü baltalıyor. Herkes kendi işini yapsın. Bir yer yıkılıyor, etrafı çevriliyor. Bakıyorsunuz her tarafına ilan asılıyor. Bunlar da bizi rahatsız ediyor” dedi.

KAYITSIZ EMLAKÇILARDAN UZAK DURUN

AdminAdmin

Admin